
Artiștii vizuali Mihai Caraghiaur și Horațiu Christian Pavelescu vă invită vineri, 14 martie, de la ora 18, la Galeria Helios, pentru a descoperi universul Glitch – o expoziție care explorează artele decorative prin erori și discontinuități, generând noi forme de expresie și percepție.
Definit ca o „eroare de sistem tranzitorie”, glitch-ul devine punctul de plecare pentru o reinterpretare artistică a realității, imaginată de cei doi artiști plastici. Prin experimente vizuale și materiale, expoziția creează un spațiu hibrid, în care elementele decorative capătă noi valențe, deschizând calea spre noi practici experimentale artistice și educaționale.
Glitch invită la o experiență multisenzorială, în care simțul tactil devine cheia de descifrare a formelor și simbolurilor ascunse. Printr-o estetică ludică, lucrările propun un joc al percepțiilor, ridicând privitorul din cotidian spre o nouă dimensiune a explorării și interacțiunii.
Seara va fi deschisă de formația timișoreană V.A.G, cunoscută pe scena locală pentru stilul său „vag electronic, vag experimental, live și vag improvizat”, membrii săi fiind co-fondatori ai proiectului muzical BAU. Expoziția va putea fi vizitată până în 21 martie.
Mihai Caraghiaur este atât un designer, cât și un artist recunoscut, pornind de la sculptură, instalații și lucrări grafice, expuse în țară și străinătate.
Datorită experienței din lumea teatrului (scenografie, construcții decoruri), Mihai a dezvoltat o înțelegere profundă asupra emoției degajate de culoare, lumină, formă și textură și și-a răspândit amprenta prin lucrări, pe întreg teritoriul țării, a colaborat cu birouri de arhitectură renumite și a obținut alături de aceștia recunoașterea meritelor în reviste de specialitate și în cadrul Bienalei Timișorene de Arhitectură în 2016. În 2024, a primit Premiul German Design Award, unul dintre cele mai importante premii anuale de design, pentru proiectul său Galeria Tempini din Timișoara.
Horațiu-Christian Pavelescu este absolvent al Liceului de Arte Plastice – specializarea Arte Decorative – și al Facultății de Arte – specializarea grafică, având și un doctorat în arte murale, în prezent fiind profesor în cadrul Liceului de Arte plastice din Timișoara. Cu o experiență de peste 15 ani în design publicitar, are numeroase expoziții și proiecte artistice la activ și migrează în practica sa dinspre atelierul personal spre spațiul urban. Îmbină designul grafic cu tehnicile specifice artei murale și ale picturii decorative de mari dimensiuni și experimentează mereu tehnici și procese noi de transfer dinspre digital spre spațiul fizic și invers
V.A.G este un proiect muzical, început ca o serie de jam sessions la vernisajele unor prieteni și a continuat cu petreceri de weekend acasă, fără a se limita la un anumit gen muzical. V.A.G. a lansat mai multe piese prin intermediul Psihodrom Records și a participat la evenimente precum AnonimTM’s Boat Party din februarie 2023, unde a transformat Bega într-un „canal audio” alături de DJ-ii AnonimTM.