
Primăria Municipiului Timișoara dă startul unui nou proiect de modernizare a iluminatului public, care vizează creșterea siguranței pe 64 de străzi din oraș. Lucrările încep pe arterele Ovidiu Balea, Cloșca și Take Ionescu, urmând ca aproape 3.000 de corpuri de iluminat eficiente energetic să fie montate în toate cartierele, atât pe rute intens circulate, cât și pe străzi secundare ce leagă zonele rezidențiale și comerciale.
Noul sistem de iluminat public din Timișoara este conceput pentru a oferi o lumină mai puternică în zonele cu trafic pietonal intens și în punctele aglomerate, acolo unde siguranța cetățenilor este esențială.
Totodată, consumul de energie este ajustat în funcție de volumul traficului, ceea ce contribuie la o administrare eficientă a resurselor și la scăderea costurilor lunare.
„Am dat startul unui amplu proces de modernizare a iluminatului stradal, cu accent pe siguranța timișorenilor. O altă miză a investiției este de a reduce semnificativ factura lunară pentru iluminatul stradal și, evident, am optat pentru corpuri eficiente energetic. Plătim lunar pentru iluminatul stradal circa 1,2 milioane lei, iar modernizarea rețelei și investiția în primul parc fotovoltaic al orașului, în Freidorf, ne vor ajuta să reducem costurile”, a declarat Ruben Lațcău, viceprimarul Municipiului Timișoara.
În prima etapă a proiectului, aproape 600 de lămpi economice vor fi instalate pe străzile Ovidiu Balea, Cloșca, Amurgului, Miresei, Divizia 9 Cavalerie, Aristide Demetriade și Simion Bărnuțiu. Această fază inițială mai include lucrări pe un număr extins de străzi importante, precum 20 Decembrie 1989, Patriarh Miron Cristea, George Enescu, Michelangelo, C.D. Loga, Mihai Eminescu, Take Ionescu, Liviu Rebreanu (parțial), Gheorghe Lazăr (parțial), Calea Martirilor (parțial), dar și în piețe și pe artere de legătură între cartiere, precum Piața Badea Cârțan, Splaiul Nistrului sau Podul Dacilor.
Proiectul este realizat de asocierea Elba S.A. și Elba-COM S.A., iar valoarea contractului este de 4.520.578 lei.