Opera din Timişoara, iluminată FEERIC în culoarea albastru. De ce s-a umplut...

Opera din Timişoara, iluminată FEERIC în culoarea albastru. De ce s-a umplut cerul de lampioane şi ce semnal de alarmă au tras organizatorii FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ziua internationala a autismului

Peste o sută de timișoreni s-au adunat, în această seară, în centrul orașului pentru a marca Ziua Mondială a Conștientizării Autismului într-un mod inedit, în cadrul evenimentului intitulat „Pentru Voi iluminează în albastru Timișoara”. Astfel, participanții, persoane cu autism, familiile acestora, membri ai Fundației „Pentru Voi”, reprezentanți ai autorităților locale, dar și alți timișoreni care s-au alăturat grupului, au plecat, în jurul orei 20.00, într-un marș albastru, pe muzică de fanfară, de pe platoul din fața Operei până la sediul Primăriei Timișoara și înapoi.

„Autismul afectează abilitățile de comunicare și socializare, nu se cunoaște cauza apariției acestuia, nu se vindecă și durează întreaga viață. 1 din 68 de copii este diagnosticat cu autism. Anual, sunt mai mulți copii diagnosticați cu autism decât cu diabet, SIDA, cancer și Sindromul Down”, acestea sunt doar câteva dintre cuvintele pe care unul dintre participanți le-a rostit în timpul marșului pentru a sensibiliza timișorenii.

IMG_8564

După ce participanții au ajuns în Piața Operei, Laila Onu, directorul Fundației „Pentru Voi”, a luat cuvântul pentru a anunța că Ziua Internațională a Autismului este marcată pentru cel de-al șaptelea an consecutiv la Timișoara.


„Acest marș este un mod de a încerca să atragem atenția atât decidenților, cât și populației asupra problematicii autismului. Persoanele cu autism sunt printre cele mai discriminate. Statisticile arată că 80 % dintre persoanele cu autism nu au un loc de muncă”, a precizat Laila Onu.

Tot de pe platoul din fața Operei participanții au lansat spre cer baloane și lampioane albastre, ca simbol al speranței și a acceptării persoanelor cu tulburări de spectru autist. În jurul orei 21.00, clădirea Operei Române a fost iluminată în albastru. Totul în cadrul acțiunii internaționale „Light it up blue”, care presupune ca fiecare țară care aderă la această cauză să ilumineze o clădire importantă în albastru, ajutând astfel la conștientizarea autismului.

Printre participanții la eveniment s-au numărat și vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Marian Vasile, dar și subprefectul Zoltan Marossy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.