FIESTA pe parchet: Informatica Timișoara ia primul trofeu în fața rivalei din...

FIESTA pe parchet: Informatica Timișoara ia primul trofeu în fața rivalei din Deva. Finala Cupei României s-a decis la lovituri de departajare GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Savio, în acțiune. Foto: Adrian Pîclișan

Informatica Timișoara a câștigat în această seară primul trofeu după mai puțin de doi ani de la startul proiectului. Alb-violeții de la futsal au dus o luptă crâncenă, cap la cap, cu rivala vestică Autobergamo Deva. După mai bine de două ore de joc fără gol marcat, finala Cupei României din Sala ”Constantin Jude” s-a decis la penalty-uri. Eroul a fost rezerva Valentin Ilaș, care a punctat pentru 5-4!

Gazdă a Final Four-ului, Informaticii nu i-a lipsit nimic pentru un spectacol total cu Autobergamo, poate doar doi-trei jucători în plus la rotație. La ”Olimpia” și-a făcut apariția și șeful FRF, Răzvan Burleanu, iar atmosfera de sărbătoare a fost completată de imnul cântat live de o solistă a Operei Naționale. Tribunele, aproape pline, pentru prima dată în 2017 în bătrâna sală de pe Bega.

Pe teren, așa cum anunța Robert Lupu, cel puțin în prima parte, Informatica a fost mulțumită să nu se arunce în atac. Chiar și așa, brazilianul Savio și chiar antrenorul-jucător al amfitrionilor au semnat primele șanse de gol. Oaspeții au avut mai mult controlul la start, dar nici Ribeiro nu a găsit breșa pe lângă finlandezul Koivumaki. Cu câteva intrări mai dure, frații Matei și compania au adunat rapid faulturi și scorul putea fi deschis în minutul 14 după ce Andre Deco obține cea de-a șasea ”infracțiune”. De la 10 metri însă Simic, în rest solid, nu a reușit să-l învingă pe Petrișor, intrat cu ocazia acestui moment. Fl. Matei (min. 17), cu un șut pe lângă vinclu, deviat de portar, și Savio, imediat pe contră, au avut oportunitatea declicului.

0-0 la pauză, un rezultat mai puțin scontat pe teren mic, dar încrâncenarea era și ea de așteptat. Informatica Timișoara a părut apoi să înceapă mai hotărâtă partea a doua. Dar Ferreira (26) putea marca la poarta cealaltă. Ocaziile s-au succedat din nou, dar fără impresia spargerii gheții. Mai mult, banca timișorenilor, mai scurtă, și-a arătat devreme neajunsurile, unii jucători acuzând crampe. Finalul a fost unul pe muchie de cuțit. Iar Koivumaki a acuzat din nou dureri după ce respins șutul lui Ferreira când mai erau doar două minute din timpul regulamentar. Același jucător al Devei șutând periculos și peste câteva zeci de secunde.

”Antieroul” a adus Cupa

Nici ”extra-time-ul” nu a adus nimic nou.


0-0 în ambele manșe, cu un final aprins, bănățenii având cinci faulturi mult timp. Deva putea da lovitura prin Ribeiro iar gazdele prin același Savio. Dar până la urmă totul s-a decis de la șase metri.

După primele trei execuții doar Deco, pentru gazde, respectiv Florin Matei, pentru oaspeți, au putut marca. Următorii jucători păreau că au găsit calea succesului. Rakic, Lupu și Simic nu au greșit. Nu au făcut-o nici Ferreira, Nuno Coco și Ignat. În schimb a ratat prima dată la moarte subită Pânzaru. Informatica putea da din nou lovitura și de data asta a făcut-o. Marcator, cel mai puțin utilizat jucător: Vali Ilaș! Samba și sârba s-au intercalat perfect în următoarele momente pentru ridicarea Cupei.

Informatica Timișoara: Koivumaki – Thiago, Simic, Rakic, Savio. Au mai intrat: R. Lupu, Deco și V. Ilaș. Antrenor: Robert Lupu.

Autobergamo Deva: V. Iancu – Fl. Matei, Cr. Matei, L. Ferreira, Nuno Coco. Au mai intrat: Toniță – Fl. Ignat, Ribeiro, Tacot, Pânzaru, Obadă. Antrenor: Florin Ignat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.