Guvernul alocă peste 61 de milioane lei pentru furnizarea căldurii în anumite...

Guvernul alocă peste 61 de milioane lei pentru furnizarea căldurii în anumite localități

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-524260596">

Guvernul a aprobat alocarea a 61.28 milioane de lei pentru furnizarea căldurii în localitățile Focșani, Tulcea, Gheorgheni, Motru, Brad și Drobeta-Turnu Severin, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului Nelu Barbu.

Rectificarea bugetară va fi aprobată în ședința următoare a Guvernului. „Guvernul va aproba, în ședința următoare, rectificarea bugetară pe anul 2019. De asemenea, Guvernul a decis că va aloca 61,28 milioane de lei pentru rezolvarea problemelor termice în localitățile Brad, Focșani, Tulcea, Gheorgheni, Motru și Drobeta-Turnu Severin”, a declarat Nelu Barbu, la finalul ședinței de vineri a Executivului.

Conform Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Guvernul a aprobat alocarea sumei de peste 61,28 milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, în vederea asigurării continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populaţiei din şase municipii.

Astfel, Motru (județul Gorj) primeşte 7.956.000 de lei, Gheorgheni (județul Harghita) – 2.200.000 de lei -, Brad (județul Hunedoara) – 8.000.000 de lei -, Drobeta Turnu Severin (județul Mehedinţi) – 25.000.000 de lei -, Focşani (județul Vrancea) – 13.132.000 de lei și Tulcea – 5.000.000 de lei.

MDRAP informează că alocarea acestor fonduri se face, în funcţie de caz, pentru plata subvenţiei pentru finanţarea unor cheltuieli necesare asigurării continuităţii serviciului public de distribuţie a agentului termic, pentru acoperirea pierderilor induse de prestarea serviciului public de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat și pentru plata datoriilor operatorilor sistemelor de termoficare către furnizorii de gaze naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.