Ion Marin Almăjan, Cetăţean de Onoare al municipiului Timişoara. Cu ce replică...

Ion Marin Almăjan, Cetăţean de Onoare al municipiului Timişoara. Cu ce replică l-a bucurat pe primarul Robu

0
DISTRIBUIȚI

almajan_ion_marin_1_banaterra

Scriitorul Ion Marin Almăjan a primit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Timişoara, astăzi, la plenul consiliului local. Emoţionat, scriitorul a spus la microfon că „eu totdeauna am fost un admirator al frumosului şi în artă şi în viaţă.


Este un mare eveniment al vieţii mele acordarea acestui onorant titlu de cetăţean de onoare al Timişoarei mele dragi. (…) Cum am spus, îi sunt dator Timişoarei, pentru că am intrat în ea ca într-o cetate destul de închisă faţă de străini, şi pe urmă au venit valuri-valuri şi fraţii noştri olteni şi moldoveni. (…) Cu Timişoara mi-am croit primul drum în gazetărie, la secţia de cultură a unui ziar de partid, încercând să aduc un suflu nou”.

Spre bucuria primarului Nicolae Robu, Almajan a conchis cu o laudă: „sunteţi cea mai bună administraţie de după război a Timişoarei”. Acum în vârstă de 73 de ani, Ion Marin Almăjan s-a născut în Dalboșeț, Caraș-Severin, și este membru al Uniunii Scriitorilor din România. Începând cu 1966 a fost angajat al ziarului timișorean „Drapelul Roșu”, întâi ca redactor, apoi ca șeful secției de cultură și redactor șef-adjunct. Între 1979 și 1989 a condus Editura Facla din Timișoara, iar din 1990 până în 2000 a activat ca publicist-comentator și șef secție culturală la ziarul „Renașterea bănățeană”. Între 2000 și 2005 a fost director al Direcției de Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național a județului Timiș.

Foto: banaterra.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.