ACS Poli, aproape să încurce cu juniorii planurile europene ale Iașiului. Eurogol...

ACS Poli, aproape să încurce cu juniorii planurile europene ale Iașiului. Eurogol pentru unul dintre tinerii debutanți, dar bucurie moldovenească la final GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Sebastian Mailat, unul dintre plusurile lui ACS Poli azi
Sebastian Mailat, unul dintre plusurile lui ACS Poli azi

Nu a fost rezultat pozitiv pentru ACS Poli nici în ultima rundă din acest sezon. Deja retrogradați timișorenii au apelat la trei juniori încă din start și le-au dat mari emoții celor de la CSMS Iași, care s-au impus până la urmă cu 3-2 după ce elevii lui Ionuț Popa au avut 2-0 pe tabelă. Golul lui Piccioni din final semnifică o calificare istorică pentru moldoveni în Europa League.

Într-un joc cu miză doar pentru vizitatori, Ionuț Popa a trebuit să-și modifice planul încă înainte din start. Pe lângă numeroșii absenți, timișorenii au trebuită să-l pună pe Elek în linia de fund în locul lui Melinte. Și fundașul de ocazie nu s-a descurcat rău în mare parte din timp.

Surprizele făcute însă publice au fost și parțial plăcute. După un start ezitant al moldovenilor, echipa cu presiune, Goga are prima șansă mare a partidei, trimite în bară dintr-o reluare laterală după pasa săltată de la Nmely. Cu trei juniori în linia de start gazdele i-au surprins după 20 de minute pe ieșeni. Tânărul Mailat prinzând un trasor de la distanță, care l-a lăsat fără replică pe Grahovac. Ce gol, la debut! Cristea are o șansă pentru CSMS, foarte modestă în prima parte, apoi Hernandez trimite în bară (min. 36). Peste trei minute gluma se îngroașă după ce Sorescu îl servește ideal pe Nimely în urma unei curss în banda dreaptă. Liberiano-englezul înscrie pentru un neverosimil 2-0. Oaspeții, uluiți, atacă apoi susținut. Piccioni e surprins în ofsaid după bara lui Vasile Gheorghe (41). Apoi, înainte de pauză, Golubovic reduce din diferență printr-o lovitură de cap în urma unui corner.

În partea a doua ieșenii au controlat ostilitățile și pe fondul pierderii energiei de către Croitoru și compania. Chiar și așa pe o contră Goga ratează din nou incredibil, după ce trece de Grahovac și e talonat de Voicu. Finalul aparine lui CSMS Iași. Cu 20 de minute înainte de final Andrei Cristea putea profita de o eroare a gazdelor după o minge de arbitru, dar ”Iedul” a fost indecis, o nouă fază de cascadorii… în Liga I. Până la urmă atacantul ieșean avea să marcheze din nou împotriva timișorenilor, în minutul 83, când a deturnat în plasă centrarea în forță a lui Llullaku. Până la urmă avea să fie bucurie pentru moldoveni. Cu un minut înainte de final Piccioni îl copiază pe Mailat și trimite un șut superb pentru 2-3.

ACS Poli își ia adio de la Liga I cu șase juniori în teren, dar din păcate pentru moralul lor, tot cu un eșec. Seniorii vor pleca probabil în masă. De partea cealaltă, ieșenii au avut ocazia să încingă hora bucuriei pe teren. Dacă nu învingea CSMS, Craiova s-ar fi bucurat e calificare continentală prin intermediul play out-ului.

ACS Poli Timișoara: Smaranda – Sorescu, M. Torres, Elek, Fridrich – J. Hernandez (80 L. Oprea), Croitoru – Mailat, Zicu (75 Bîrnoi), Goga (cpt., 67 S.


Velcotă) – Nimely. Pe bancă: M. Contra – Rajcomar, Melinte, Pedro Henrique. Antrenor: Ionuț Popa.

CSMS Iași: Grahovac – I. Voicu (cpt.), Ciucă, Frăsinescu, Țigănașu – Boșoi (55 Llullaku), Al. Crețu, An. Enescu (34 Piccioni), V. Gheorghe (73 Bădic) – An. Cristea, Golubovic. Pe bancă: Caparco – Saric, Goge, Viveiros. Antrenor: Nicolo Napoli.

Nicolo Napoli: ”E greu, mergem în preliminarii”

Antrenorul italian al Iașiului și staful său au fost în culmea bucuriei după fluierul final. ”A fost un meci pe care nu l-am jucat bine în prima repriză. În a doua am încercat, era singura șansă să ajungem în Europa League. Băieții au reușit. Timișoara a jucat cu juniori, îi felicit. Toți au dat 100%. Important e că am reușit, au fost multe meciuri, în final am câștigat. Mâine mă întâlnesc cu conducătorii, vedem ce propun. E greu, mergem în preliminarii, încercăm să facem bine. Sunt mulțumit de acest campionat”, a conchis Nicolo Napoli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.