ALERTĂ Gripa aviară, confirmată în vestul ţării. Ce măsuri au luat autoritățile

ALERTĂ Gripa aviară, confirmată în vestul ţării. Ce măsuri au luat autoritățile

0
DISTRIBUIȚI

Primul caz de gripă aviară, după mult timp, a fost confirmat în vestul ţării. Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentară (DSVSA) Arad, a declarat, conform news.ro, că a fost identificat un astfel de caz în judeţul Arad.

La sediul DSVSA a fost adus leşul unei păsări sălbatice care a fost găsită pe malul Mureşului, şi, în urma analizelor efectuate de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, s-a confirmat gripa aviară.


„Este vorba de cadavrul unui cormoran, găsit mort în zona Complexului Sportiv Mureşul din Arad. A fost convocat Centrul Local pentru Combaterea Bolilor din cadrul Prefecturii şi s-a elaborat un program de măsuri privind prevenirea apariţiei şi difuzării influenţei aviare”, a specificat Viorel Agud conform sursei citate.

Printre primele măsuri luate de autorităţi se numără instruirea medicilor veterinari oficiali din zonă şi a celor de liberă practică, împuterniciţi cu privire la semnale clinice manifestate de păsări bolnave de gripă aviară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.