Devan Downey, îngerul păzitor care aduce victoria pentru cei de la BC...

Devan Downey, îngerul păzitor care aduce victoria pentru cei de la BC Timișoara contra Craiovei

0
DISTRIBUIȚI
Devan Downey 1
Downey, omul decisiv pentru timișoreni Foto: Adrian Pîclișan

BC Timișoara a învins SCMU Craiova pe teren propriu la scorul de 85-81 după un meci în care oltenii au condus aproape în întregime. Combinațiile superbe dintre nou-venitul Devan Downey și Dominique Archie au ridicat sala în picioare, iar publicul i-a purtat pe ”leii” din Banat spre victoria contra ”leilor” din Bănie.

Gazdele nu au jucat grozav în prima repriză, în special în sfertul al doilea, astfel că la început, și atmosfera din Sala ”Constantin Jude” a fost una destul de apatică, ba chiar, mulți spectatori criticau echipa. În primul sfert, s-a dat mai greu drumul la puncte, iar după primele zece minute, oltenii aveau avantajul de 17-13. A urmat un sfert foarte prost al celor de la BC Timișoara, iar la pauză tabela indica 34-48, un scor dezamăgitor pentru fanii alb-violeților. Situația s-a schimbat radical la pauză, după ce antrenorul Srdjan Jovanovic a luat atitudine în vestiar. Devan Downey și Archie, jucători care se cunoșteau de când au evoluat împreună în echipa Universității din Carolina de Sud, au dat startul unor combinații de pase care au readus echipa în joc și au aruncat și sala în aer. Înainte de ultimul sfert, bănățenii se apropiaseră la 61-64. Craiovenii au încercat să țină ritmul și să obțină victoria, însă același Downey a egalat la 81 cu un minut și 30 de secunde înainte de final. Oltenii nu au mai reușit să marcheze, în timp ce BC Timișoara a mai adunat 4 puncte, iar totul a culminat cu finalul în care Downey ținea minge în brație și a salutat militărește fanii. Noul conducător de joc a fost cel mai bun marcator, cu 29 de puncte, 10 pase decisive și coeficientul 35 la eficiență.


De asemenea, Archie a marcat 22 de puncte, iar Sarovic 12. De la Craiova, pivotul naționalei Ionuț Drăgușin a marcat 18 puncte și a făcut 12 recuperări, fostul jucător de la Elba Rade Dzambic a marcat 17 puncte, iar Le Var Seals, 16.

Antrenorul Srdjan Jovanovic a declarat că victoria aparține întregii echipe și a precizat că elevii săi sunt acum liniștitți deoarece sunt matematic calificați în play-off. ”A fost un meci foarte dificil, foarte tensionat pe final, sunt bucuros că am câștigat. I-am permis adversarului prin greșelile noastre să conducă detașat, ama vut probleme mari să revenim în joc, dar am reușit. Asta arată că avem un blocaj mental. Toți jucătorii au câștigat acest meci, nu pot spune că din punct de vedere individual cineva a jucat mai bine. E important că ne-am asigurat calificarea în play-off, așa că putem fi mai relaxați la final de sezon. Acum trebuie să ne stabilim noi obiective, să încercăm să obținem locul 4.  Le-am spus la pauză că trebuie să jucăm ca o echipă, repriza a doua a însemnat cu totul altceva din punct de vedere individual. A sosit timpul să obținem și o victorie în deplasare”, a declarat Srdja Jovanovic.

Devan Downey a fost foarte mulțumit de atmosfera din sală de la debutul său şi a spus că a salutat publicul cu mâna la frunte în semn de respect. ”M-am așteptat să debutez așa. Mereu am așteptări mari de la mine, mereu încerc să joc tare. În prima repriză a fost o lipsă de comunicare, în apărare nu am comunicat deloc, dar am făcut asta în repriza a doua. Antrenorul ne-a zis să jucăm mai agresiv și să fim atenți în apărare. Cu Archie, fiecare știm ce urmează să facă celălalt, deci ne-a fost ușor. Publicul a fost minunat. Am salutat fanii la final în semn de respect”, a declarat Devan Downeu după debutul său.

Bogdan Popescu a recunoscut că Srdjan Jovanovic i-a scuturat puțin la pauză pentru a-ai readuce în joc. ”Am arătat în sfârșit că suntm o echipă. În a doua repriză am venit de la minus 14, nu avea importanță diferența, pentru că am arătat că putme să jucăm ca o echipă și să facem lucruri extraordinar de frumoase. A fost un impuls al antrenorului la pauză. Noi suntem jucători profesioniști și știm ce avem de făcut ca să câștigăm. Singurul atu al nostru e jocul de echipă, chiar dacă avem jucători foarte buni din punct de vedere individual”, a declarat Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.