De ce au rămas BC Timişoara şi BCM Danzio ultimele campioane de...

De ce au rămas BC Timişoara şi BCM Danzio ultimele campioane de la U 23

0
DISTRIBUIȚI

BCT ASESOFT JUNIORI21_resize

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Baschet s-a întrunit astăzi pentru a decide sistemul competiţional din sezonul viitor. Cea mai importantă modificare e desfiinţarea campionatului U23 şi revenirea la Campionautl U 20, atât la băieţi, cât şi la fete. De asemenea, în Cupa României la masculin se revine la sistemul cu optimi, sferturi şi Final Four.

Practic, în urma desfiinţării campionatului U 23, BC Timişoara şi BCM Danzio rămân unicele deţinătoare ale trofeelor câştigate în această primăvară, dupa prima ediţie a campionatului de tineret. Se va reveni însă la campionatul U 20. Decizia a fost luată în baza faptului că România va participa în această vară la Campionatul European U 20, atât la fete cât şi la băieţi, dar în acest sezon nu a existat campionat dedicat acestei categorii de vârstă.


Deoarece campionate de U 23 şi U 20 sunt prea costisitoare pentru cluburi, acestea au decis să rămână la la U 20. Campionatul U 23 s-a numit Liga a II-a şi a permis şi utilizarea străinilor, doi pe foaie şi unul în teren, ceea ce nu va fi permis la U 20. De la BC Timişoara vor putea juca toţi cei de la U 23 şi la U 20, cu excepţia lui Zoran Milencovici şi George Toth. La BCM Danzio modificările vor fi mai semnificative. Important este faptul că la fete au fost doar patru echipe de U 23, spre deosebire de băieţi, unde ere obligatoriu, din cauza problemelor financiare din baschetul feminin.

În Cupa României se va reveni la sistemul din urmă cu un sezon la masculin. Sezonul trecut s-au făcut trei grupe de patru echipe în prima fază, deoarece cele patru echipe participante în EuroChallenge au mers direct în faza sferturilor. Din acest sezon, se va reveni la optimi cu tragerea la sorţi fără cap de serie, apoi sferturi şi Final Four. Rămâne să se stabilească dacă sezonul va începe cu meciurile din Cupă sau cu prima etapă din campionat. Atât la fete, cât şi la băieţi vor fi 16 echipe, se va juca play-off şi play-out, fără jocuri pentru locurile 5-8.

BC Mureş Târgu-Mureş a propus ca meciurile din play-off să nu se mai joace în zila consecutive, ci cu o zi de pauză între. Propunerea va fi luată în discuţie de Biroul Federal al Federaţiei Române de Baschet. De asemenea, taxa de extratransfer nu va mai fi dublă, ci ca o taxă obişnuită de legitimare a unui jucător. Vor fi permise însă în continuare tot două extratransferuri pe sezon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.