„Leopardele” de la CFR Timişoara s-au reunit la 40 de grade pentru...

„Leopardele” de la CFR Timişoara s-au reunit la 40 de grade pentru a ataca un nou sezon

1
DISTRIBUIȚI

fotbal fete04_resize

Echipa de fotbal feminin CFR Timişoara s-a reunit în această după-amiaza, în cea mai călduroasă zi din anul 2013 de până acum. „Leopardele” s-au întărit cu nume noi, deocamdată din ţară, iar zilele viitoare sunt aşteptate şi două fotbaliste străine. Obiectivul echipei alb-vişinii este câştigarea unui trofeu anul acesta, al treilea an de când pe Stadionul CFR joacă fotbal şi o echipă feminină.

La primul antrenament în condiţii de savană pentru „leoparde” au fost prezente 15 jucătoare. Feroviarele s-au întărit cu patru jucătoare de la Blue Angel Braşov, dintre care şi portăriţa Mirela Abălaşei, o fotbalistă de 35 de ani care lucrează în Braşov ca directoarea la o firmă de procesare a cărnii. Pe lângă portăriţă, CFR a mai înregimentat-o pe Floarea Lhet, o fotbalistă născută în 1978 care poate juca mijlocaş şi fundaş central, dar practică şi boxul, Elena Mirică, născută în 1982, care poate juca fundaş dreapta şi fundaş central  şi Ioana Stroia, născută în 1991, mijlocaş central, toate trei de la Braşov. De asemenea, la Timişoara a venit de la UTA Dana Lauruc, mijlocaş central, născută în 1992, iar de la Navobi Alba-Iulia a venit fundaşul Cristoltean de 19 ani. De asemenea, portăriţa Elena Pasăre va reveni după accidentarea din iarnă de la picior, iar în curând va sosi şi grecoaica Elena Xristopoulou, care vine la studii şi poate juca fundaş central şi mijlocaş central. CFR Timişoara va avea şi o fotbalistă portugheză în lot, care vine prin programul Erasmus la studii şi a jucat ca mijlocaş la FC Porto. „Ne dorim în primul rând să integrăm fetele noi, am adus şase jucătoare noi, mai aşteptăm încă două. Avem nevoie de puţin timp pentru integrarea lor.


Jucătoarele de la Braşov sunt certitudini pentru noi şi încercăm să creştem valoarea lotului şi a rezervelor în primul rând, pentru că aici am suferit foarte tare. Am adus şi un portar de meserie, Mirela Abălaşei, şi cred anul acesta vom avea o prestaţie mai bună decât anul trecut. Nu  îmi mai doresc pe niciun post jucătoare, pentru că avem o echipă bine structurată, am mai adus jucătoare pe fiecare compartiment şi cred că doar jucătoarea portugheza va mai veni şi se va integra peste puţin timp în echipa noastră”, a declarat antrenorul Florin Bugar la reunire.

De asemenea, antrenorul timişorencelor va mai testa două fotbaliste de la Recaş, o jucătoare de la Electromotor, pe Alina Vârjoghe, o caracaleancă venită la studii de Drept în Banat şi pe atacantul Valentina Hiada de la UTA. Bineîneţeles, au mai rămas şi jucătoare de anul trecut, cu excepţia surorilor Buză, plecate la Real Craiova, şi a Danielei Trancău, care se va axa pe arbitraj şi pe serviciu şi din cauza unei probleme la genunchi. Iată fotbalistele rămase de anul trecut: Mihaela Durlă, Ozana Ababei, Melisa Şodinca, Florina Abrudan, Larisa Sîrbovan, Daniela Schipor, Denisa Heisu, Francina Lucescu, Sorina Muntean, Ramona Novotni, Elena Obrad, Andreea Cojocaru, Manuela Voica, Ionela Voica, Loredana Sas, Mihaela Molnar.

Anul acesta, campionatul va începe în data de 8 septembrie, şi Superliga va avea opt echipe, Olimpia Cluj, echipa din Târgu-Mureş dacă nu se retrage, CFR Timişoara, Real Craiova, Blue Angel Braşov, FC Brazi, Navobi Iaşi şi Fair Play Bucureşti. Florin Bugar spune că va fi un campionat mai tare decât cel de anul trecut. ”Fără discuţie va fi mai dificil, dar încercăm ca prestaţia noastră să fie peste cea de anul trecut, când am încheiat destul de greu campionatul şi nu m-am mulţumit nici pe mine, nici pe fete, cu atât mai puţin pe suporterii foarte fideli care vin la meciurile noastre. Aştept o pregătire foarte bună şi o implicare exemplară din partea lor. Chiar dacă vremea ne epuizează bateriile, încercăm să ne adaptăm condiţiilor meteo şi să ne încărcm foarte bine din punct de vedere fizic. Vreau ca anul acesta să avem o prestaţie bună de la începutul până la sfârşitul campionatului şi să câştigăm toate meciurile. Chiar îmi doresc să câştigăm un trofeu, nu ştiu care dintre ele, ar fi ideal campionatul, dar deocamdată mai avem mult de lucru. Suntem în al treilea an de existenţă al clubului şi ne dorim să fie cel mai bun sezon al nostru”, a precizat Florin Bugar. CFR Timişoara speră să plece în cantonament în perioada 4-15 august, iar până la startul campionatului se doresc amicale cu UTA, echipa din Recaş care se va înscrie în eşalonul secund şi un meci de prezentare cu Steaua Roşie Belgrad la Timişoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.