Forțele de ordine și utilajele Chevron s-au retras de la Pungești, protestul...

Forțele de ordine și utilajele Chevron s-au retras de la Pungești, protestul continuă

0
DISTRIBUIȚI

pungesti_protest_gandul

Protestul cetățenilor din comuna vasluiană Pungești continuă în această dimineață, după ce toată noaptea trecută protestatarii au rămas pe poziții în zona unde compania Chevron urmează să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de șist. Prezent la Pungești, prefectul județului Vaslui, Radu Renga, a declarat că situația s-a detensionat. Oamenii i-au cerut acestuia demisia și l-au huiduit, scrie Agerpres. “Nu sunt în măsură să comentez despre contractul Chevron.


Eu sunt interesat de respectarea legii. Sunt un reprezentant al guvernului în teritoriu, pus să respecte legea și toată activitatea mea de până acum demonstrează acest lucru”, a declarat prefectul Radu Renga.

Întrebat dacă se va interveni în forță, prefectul a spus doar că legea va fi respectată. „În lege există paragrafe care spun că în momentul în care sunt spații publice, drumuri de acces, căi de comunicație blocate de manifestații neautorizate, la cererea jandarmilor Prefectura emite un document care se numește ordin de deblocare, ordin emis în acest caz începând de miercuri”, a mai spus Renga.

Aproximativ 150 de persoane protestează și sunt decise rămână la Siliștea în comuna Pungești și spun că se tem că retragerea forțelor de ordine și a utilajelor Chevron ar putea fi parte a unei strategii. La protestele de miercuri au participat atât localnici, cât și cetățeni din alte județe. Duminică, la Siliștea, se așteaptă o amplă acțiune de protest, la care sunt chemați cetățeni din toată România.

Foto: gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.