Primarul Robu recunoaște că Timișoara nu va primi bani de la „centru”...

Primarul Robu recunoaște că Timișoara nu va primi bani de la „centru” pentru proiecte. De ce-l acuză pe edil deputatul PDL Sămărtinean

0
DISTRIBUIȚI
robu gandire
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Primarul Nicolae Robu a făcut astăzi o mărturisire cu miză mare, care arată cât de mult este susţinut judeţul Timiş la nivel guvernamental. Întrebat în legătură cu declaraţiile deputatului Cornel Sămărtinean care a acuzat că bugetul pentu anul 2014 este ultima precoupare a autorităţilor locale, Robu a comentat că sursa principală de finanţare pentru proiectele Timişoarei vor fi banii europeni. „Domnul Sămărtinean este parlamentar şi asta înseamnă că trebuie să i se deschidă o uşă chiar dacă este în opoziţie, dar nu înseamnă că în urma intrării pe uşa respectivă se întoarce cu sacul de bani.


Banii europeni se dau pe programe clare cu specificaţii, dar momentan noi aşteptăm exerciţiul financiar pe programele 2014 -2020”. Legat de banii de la Bucureşti pentru promisiunile de campanie, primarul a lămurit că „am transmis o listă largă de proiecte la guvern săptămâna trecută, însă nu ne facem speranţe că vom primi mulţi bani pentru susţinerea acestor proiecte pentru că ştim că nu există la nivel guvernamental bani pentru susţinerea proiectelor”.

Deputatul PDL Cornel Sămărtinean a atenționat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că singurul subiect important pentru oameni este uitat şi ignorat. „Se apropie 2014 şi nu avem nicio discuţie serioasă pe buget. Gradul de colectare scade în fiecare zi ajunge la sub 16% din prognoze, fac un apel public la autorităţi se termine cu discuţiile colaterale şi să vină în faţa oamenilor cu marile proiecte. Ştim că la începutul anului 2013 Robu şi Bojin au iniţiat nişte întâlniri cu parlamentarii cu promisiunea că vor avea loc pe toată durata anului 2013, aştept să se reia. Nu ştim de câţi bani are nevoie Timişoara pentru proiecte şi piorităţile pe anul 2014. Aştept ca banii Timişoarei să rămână la Timişoara”, a comentat Sămărtinean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.