Studenţii care sărbătoresc 1 Decembrie în straie populare şi cu tricolorul în...

Studenţii care sărbătoresc 1 Decembrie în straie populare şi cu tricolorul în mână FOTO

0
DISTRIBUIȚI

studenti tricolor 1

Cu tricolor și straie populare – asa vor sărbători 1 Decembrie zeci de tineri din întreaga țara și-au dat întâlnire în acest week-end la Mănăstirea Oașa de lângă Alba Iulia. Evenimentul este  organizat de Liga Studenților din Timișoara și la el s-au înscris studenți din Timișoara, Iași, Cluj, Oradea sau București. ”Ziua de 1 Decembrie este o zi memorabilă în istoria României. Noi vrem să le reamintim tinerilor ce a însemnat acest eveniment pentru țară și mai ales să arătăm că iubim România” spune Andreea Fera, unul dintre organizatori. Mănăstirea Oașa le asigură participanților cazarea, mâncarea și o colecție întreagă de porturi populare, în care se vor îmbrăca când vor porni spre orașul Marii Uniri.

Tinerii au ales ca loc de întâlnire Mănăstirea Oașa deoarece în urmă cu câteva săptămâni o activitate de ecologizare numită ”Hai s-o facem verde”. ”Am stat tot un week-end la Mănăstirea Oașa, unde am stâns gunoaie şi am plantat copaci. Feedback-ul a fost unul pozitiv, așa că ne-am propus să ne întâlnim aici și cu ocazia zilei de 1 Decembrie, pentru a stabili programul cu care ne vom prezenta la Alba Iulia”, spune Andreea. Vineri și sâmbătă tinerii au socializat, au participat la programele liturgice, au purtat discuții pe teme istorice și au colindat.

Îmbrăcați în port popular și cu steagul României în mână, tinerii pornesc, astăzi de dimineaţă, spre Alba Iulia, orașul Marii Uniri.


”Avem la dispoziție colecția de porturi populare a Mănăstirii Oașa, dar în același timp, o parte din studenți au deja costum popular și au venit cu el. Printre aceste activități ne-am propus să participăm cu un program de colinde la Arhiepiscopia Alba Iulia, să vizităm cetatea și să fim în mijlocul acțiunii, pentru că pentru noi ziua de 1 Decembrie este o zi foarte importantă”, a anunţat Andreea Fera.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.