ȘOCANT Copii de doar 10 ani, din județul Timiș, au ajuns la...

ȘOCANT Copii de doar 10 ani, din județul Timiș, au ajuns la spital, după ce au consumat droguri ilegale. Ce arată statisticile

2
DISTRIBUIȚI

droguri injectieNumărul tinerilor care consumă droguri de la vârste fragede este din ce în ce mai mare. Potrivit reprezentanților Centrului Antidrog Timișoara, această problemă este în creștere pe întreg mapamondul, și chiar și în județul Timiș nu de puține ori s-au semnalat cazuri ale unor copii care au consumat droguri ilegale.

“Vârsta de consum de droguri a scăzut foarte mult, chiar și la vârste de 10 sau 11 ani.


Avem și astfel de cazuri în județul Timiș, sunt copii care au ajuns deja cu probleme foarte grave în spitalele de urgență”, atrage atenția Mihaela Tomiță, comisarul-șef al Centrului Antidrog Timișoara.

Pentru a combate acest fenomen îngrijorător, în județul Timiș a fost lansată Strategia Județeană Antidrog, prin intermediul căreia reprezentanții autorităților județene își propun să schimbe mentalitățile tinerilor și să reducă consumul de droguri. “Ultimele statistici realizate în județul Timiș arată că 6 – 7 % din tinerii noștri au încercat cel puțin o dată să consume droguri ilegale. Ceea ce, evident, este îngrijorător. Avem neapărat nevoie de proiecte prin care să prevenim consumul de droguri”, a conchis Mihaela Tomiță.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.