Bănățenii, în topul datornicilor către bănci. Cum îi afectează psihic problemele financiare

Bănățenii, în topul datornicilor către bănci. Cum îi afectează psihic problemele financiare

1
DISTRIBUIȚI

bani-banca

O treime din datornicii către bănci se găsesc în vestul țării, arată cel mai recent studiu de piață realizat de o firm[ de creditare din România. Cercetarea a încercat să stabilească cum este afectată viața familiilor care sunt incapabile să își plătească la timp datoriile.

Studiul arată faptul că în astfel de situații o treime dintre taţii chestionați își doresc să găsească în primul rând înţelegere din partea copiilor şi a membrilor familiei în cazul în care i-ar anunţa că se confruntă cu o situaţie financiară dificilă.


Respondenţii mai resimt tristeţe (12%), mândrie – atunci când ceilalţi membri înţeleg situaţia precară prin care trec (12%), dar şi remuşcări generate de faptul că nu au putut preveni această situaţie (11%). Numai în 31% din familiile afectate de probleme financiare, copiii înțeleg că sunt nevoiți să renunțe la unele plăceri și să se rezume la strictul necesar. “Cu cât discrepanța dintre dorințe și capacitatea noastă reală de îndeplinire a lor este mai mare, cu atât impactul emoțional asupra fiecăruia dintre noi este mai puternic. De cele mai multe ori, nu avem construită o strategie de viață sau suntem insuficient adaptați la realitățile ei, iar acest lucru poate avea impact asupra stimei noastre de sine”, explică psihologul Oana Popescu-Argetoia.

Potrivit studiului, aproape două treimi dintre bărbații români câștigă mai mult decât partenerele lor. De asemenea, plata facturilor și a creditelor bancare cade în sarcina soțului sau a partenerului de viață în cele mai multe cazuri: 56%. Sunt însă considerabil de multe familii (32%) în cazul cărora plățile sunt responsabilitatea ambilor parteneri, în mod egal.

Studiul iVox a fost realizat în perioada 14 – 23 septembrie 2014, pe un eşantion de 2.210 de respondenţi bărbaţi, din mediul urban.

1 COMENTARIU

  1. Inainte s-a inprumuti, gindestete bine, altfel se poate s-a devii
    mult mai sarac, urmeaza disperarea s-au chear sfirsitul unei vieti.
    Bancile, sunt camatari legali si produc multa durere in multe familii,
    nu au mila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.