Timișorenii, încurajați să „îmbrățișeze un maghiar”. Care este scopul inițiativei

Timișorenii, încurajați să „îmbrățișeze un maghiar”. Care este scopul inițiativei

2
DISTRIBUIȚI

10986935_414263865416745_3771063607514108497_n

Inițiativă inedită a tânărului din Timișoara care a organizat primul protest pro-diaspora din oraș, în luna noiembrie. Edwin-Sebastian Marc îi încurajează, pe Facebook, pe români să-și facă poze în timp ce îmbrățișează maghiari, și vice-versa.


Totul pentru ca să dea „un exemplu de normalitate”, mai ales că se apropie luna martie, iar extremiștii maghiari au anunțat că vor organiza un nou marș în favoarea autonomiei, pe 10 martie. La mitingul din 2014, extremiștii maghiari s-au luat la bătaie cu forțele de ordine și au incendiat drapelul Uniunii Europene.

„Se apropie luna martie. Cunoaștem cu toții ce se întâmplă: maghiarii ies la miting, bineînțeles că se întâmplă cumva, undeva să se găsească un naționalist maghiar să spună ceva ne-la locul lui, se nasc conflicte, discuții și breiching-niuz-uri pe la televiziuni, apoi urmează contra-marșurile naționaliștilor români, care la rândul lor generează resentimente în rândul comunității maghiare, continuând acest caroussel al urii. De douăzeci de ani România se dă în spectacol pe această temă, în loc să se promoveze munca în echipă și armonia interetnică. De 10 Martie, vrem să dăm un exemplu de normalitate. Rugăm cât mai mulți Români să îșî facă poze îmbrățișând Maghiari, și vice-versa. Se poate și altfel. Împreună”, a scris pe Facebook Edwin-Sebastian Marc.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.