Cum negocia gruparea din Timișoara vânzarea în Germania a unei cantități mari...

Cum negocia gruparea din Timișoara vânzarea în Germania a unei cantități mari de euro falsificați de mafia italiană. Ce ameninţări primeau „săgeţile” cu datorii

1
DISTRIBUIȚI

euro 50

În timpul monitorizării de către DIICOT a grupării care a umplut vestul României cu euro falsificați de mafia italiană în tipografia clandestină de la Oradea, anchetatorii au interceptat mai multe discuții legate de negocierile pentru vânzarea unei importante cantități de bancnote către un client din Germania. În 11 decembrie 2014, unul dintre liderii grupării Constantin Dumbra, zis „Costa”, discuta cu cumpărătorul Andrei, confirmându-i sursa de provenienţă a banilor falşi.

Andrei:Băi, dar tu,, voi nu ştiţi de unde să luăm?!

Dumbra:Păi, nu ştiu, Andrei! Dar lasă că când o să avem..o să am eu timp cu Bebe o să merg şi vedem!

Andrei: Bă, omule! Dar unde e grosu acuma?Unde e grosu, frate? Unde e?

Dumbra: În Oradea!

Andrei: Păi şi dacă eu vin, mergem acolo?

Dumbra: Păi, stau să vorbesc şi după aia! Dacă e, mergem!

Andrei: Dar cine e acolo? Eu îl cunosc pe ăla cine e acolo?

Dumbra: Nu, mă! Nimeni nu-l cunoaşte!

Andrei: Uai, cum o daţi toţi!

Dumbra: Jur că nu! Na! Eşti prost? Dar nu-ţi ziceam, eşti nebun?

Andrei: Că eu nu mă duc ca să mă bag să nu mă mâncaţi voi!

Dumbra: Da, mă omule! Dar nu ştiu, Andrei! Crede-mă că nu ştiu! Dacă ştiam, îţi ziceam!

Andrei: Auzi?! Dar cu cât aş lua o sută?

Dumbra: Dar nu ştiu, mă! Pe gratis!

Andrei: Ce?

Dumbra: Pe gratis poate! Sau zece milioane! Na! Maxim!

Andrei: De ce eşti prost?

Dumbra: Numai trebuie să merg.

Andrei: Ascultă mă Costa! Deci, eu dacă… eu nu pot să vorbesc mult aicea! Că dacă ai ştii ce-i aicea…unde sunt eu, frate! Te-ai pişa pe tot!

Dumbra: P…mea!

Andrei: Da , ştii ce ai face? Acum te-ai urca în maşină şi ai pleca acolo, frate!

Dumbra: Îhâm!

Andrei: Crede-mă! Aicea e vorba de oameni şmecheri…de oameni şmecheri…nu şmecheri cu pumnu! Nu! Şmecheri cu banii, frate! Omu are colecţie de..are 50 de Ferrari! Colecţia lui personală!

Ulterior, Andrei continuă discuţiile şi primeşte de la „Costa” un preţ de 5 euro pentru fiecare bancnotă falsificată de 50 de euro pentru 20.000 euro.


Andrei vroia să cumpere câţi mai mulţi bani falşţi susţinând „dacă este mai mult, mai mult vreau, maxim cât aveţi, toţi”. Cumpărătorul a încercat să obţină un preţ mai mic, negociind în paralel cu Samir Scripcariuc, zis „Bebe”.

Într-o altă discuţie. Doru Novacovici îi explica unui interlocutor despre banii pe care-i are de recuperat de la „săgeţile” trimise să plaseze valuta falsă pe piaţă „păi dacă are să ne deie bani, pe mine nu mă interesează pe mine ce face cu Tanda, cu Manda, cu ăla, cu ăla, cu ala..pe mine mă interesează banii mei frate (…) Păi o dată trebuie să ne dea aşa..1000, după aia mie mai trebuie să îmi deie vreo 280 cu 50 (…) eu am vorbit cu Tică, ştii, şi mi-a zis omul, când vine acasă, sună-mă că-i rup un genunchi pentru asta.(…) Mătur cu ei toate străzile, începând de la fraţi şi până la sfârşit. Oameni de zăpadă fac din ei”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.