Percheziții DNA la mai multe instituții într-o anchetă ce vizează modul în...

Percheziții DNA la mai multe instituții într-o anchetă ce vizează modul în care a fost dat avizul pentru construirea de microhidrocentrale în Retezat

0
DISTRIBUIȚI

dna

Procurorii DNA au făcut, vineri, percheziţii la Agenţia de Protecţie a Mediului Hunedoara, Administraţia Bazinală de Apă Mureş şi Administraţia Geoparcului Dinozaurilor „Ţara Haţegului”, într-un dosar care vizează fapte de corupţie privind aprobarea construirii unei microhidrocentrale pe Râul Alb.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Alba fac cercetări pentru „infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2013-2015”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Anchetatorii fac nouă percheziţii în Bucureşti şi judeţele Hunedoara, Mureş şi Cluj, din care trei sunt sediile unor instituţii publice, restul fiind sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane.

Un procuror DNA Alba a ajuns vineri dimineața la Agenția de Protecție a Mediului Hunedoara, pentru a solicita informații și a ridica documente legate de avizul dat pentru construirea de microhidrocentrale pe Râul Alb.

Săptămâna trecută un grup de activiști de mediu și ziariști care intenționau să documenteze modul în care se construiesc microhidrocentralele a avut un conflict cu un grup de bărbați, printre care și reprezentantul firmei care a deschis șantierul, care le-a reproșat activiștilor că au intrat pe un teren privat.

 

agent green raul alb 2 mark

Familia bărbatului rănit grav în incidentul de duminica trecută a transmis o scrisoare deschisă în care îi acuză pe activiști de hărțuire și condamnă știrile denigratoare, considerând că nu au suport real.


„De duminică, de când familia noastră a trecut printr-un moment de cumpănă, coşmarul pare să nu se mai sfârşească. Mihai Bocea este internat în spitalul din Cluj, în stare extrem de gravă, cu fractură de coloană cervicală. Nu îşi simte mâinile şi picioarele. Medicii sunt rezervaţi privind evoluţia sa, iar dacă Dumnezeu ne va ajuta vor urma ani de zile de recuperare. În tot acest timp, în mijloacele mass-media şi pe internet sunt difuzate ştiri denigratoare, care nu au nici un suport real. Deşi trecem prin momente extrem de grele, vrem că oamenii să înţeleagă şi realitatea noastră. Proiectul construirii microhidrocentralei de pe Râul Alb, în satul Coroieşti, are toate aprobările necesare şi nu este menit să distrugă mediul înconjurător. De aproape un an, însă, noi suntem hăituiţi şi ameninţaţi pe proprietatea noastră. Nu înţelegem de ce două maşini de teren au intrat, fără acordul nostru, pe un teren privat, duminică la prânz, de vreme ce din partea noastră a existat de-a lungul timpului deschidere spre dialog. Nu vii în forţă pe o proprietate, decât dacă intenţiile sunt altele decât cele declarate public. În toate ştirile difuzate, imaginile filmate chiar de agresori au fost montate selectiv în favoarea acestora. Nimeni nu a fost înarmat cu bâte de baseball, topoare sau alte arme albe, iar asta se vede în pozele şi filmările realizate în timpul incidentului, chiar de intruşi”, a transmis familia lui Mihai Bocea.

UPDATE Percheziții au avut loc și pe strada Simion Bărnuțiu din Hunedoara, la sediul firmei contractate pentru realizarea celor două microhidrocentrale din Geoparcul Dinozaurilor „Țara Hațegului”, ABI Automotion SRL, patronată de Mihai Bocea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.