Primarul Nicolae Robu recunoaşte că amenajarea unor parcări în zona centrală din...

Primarul Nicolae Robu recunoaşte că amenajarea unor parcări în zona centrală din Timişoara e un eşec. Cum explică şi ce promite

0
DISTRIBUIȚI

parcare semn

Realizarea parcărilor în centrul Timişoarei pare să fie o misiune imposibilă pentru administraţia actuală. Deşi primarul Nicolae Robu a promis inclusiv în campanie electorală că va amenaja noi spaţii pentru parcări, asta din cauză că reabilitarea centrului istoric va însemna, printre altele, şi transformarea a zece străzi în zone pietonale, se pare că de la planuri la realitate e un drum anevoios.

În ultimii ani, Primăria Timişoara a încercat să atragă un investitor privat care să amenajeze o parcare pe spaţiul din spatele magazinului Bega. După două tentative eşuate, primăria a aflat că de fapt terenul le aparţine oamenilor de afaceri Marius şi Emil Cristescu, adică Bega Group. O altă tentativă de a amenaja o parcare a vizat un teren de pe Oituz, momentan deţinut de Univesitatea de Vest. Negocierile însă nu au ajuns la niciun rezultat, asta pentru că rectorul UVT, Marilen Pirtea a jucat dur şi a cerut în schimb un teren în zona centrală.


Discuţiile au vizat şi clădirea vechii primării, însă imobilul nu a fost dorit de UVT.

Despre de stadiul proiectului de amenajare a parcărilor în zona centrală, edilul şef Nicolae Robu a declarat la finele acestei săptămâni că „nu am rezolvat nimic. Suntem în curs de evaluare a proprietăţilor pentru a face un schimb între Universitatea de Vest şi Primărie. (…) O parcare supraterană pe structură metalică se poate construi în şase luni. O parcare mare, la nivelul a o mie de locuri. Vom fi pregătiţi cu bani de la bugetul local pentru a fi siguri că realizăm în termenul cel mai scurt parcarea, dată fiind experienţa din trecut, în care am scos un teren pentru a găsi un investitor privat şi nu a venit nimeni. Dacă semnalele de pe piaţă se vor schimba şi vom vedea că există interese pentru o investiţie privată, atunci noi vom scoate la licitaţie cum am făcut”.

Deşi parcările din zona centrală rămân încă un vis frumos pentru timişoreni, în lipsa acţiunilor concrete, primarul nu a făcut rabat de la promisiunile cu iz electoral. „Ne vom strădui, şi sunt comvins că vom reuşi, să asigurăm pentru cetăţenii care locuiesc în zonă şi au bussiness în zonă locuri de parcare în regim special, când vom termina parcarea de pe locul fostei popote, respectiv cea din vecinătatea bulevardului Brătianu”, a mai spus Robu. Practic, edilul susţine că noile parcări ar putea fi gata în anul 2016

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.