INEDIT Pacienţii care ajung la Spitalul Municipal Timişoara nu vor mai fi...

INEDIT Pacienţii care ajung la Spitalul Municipal Timişoara nu vor mai fi nevoiţi să umble cu analizele după ei prin toată unitatea medicală. Ce soft care le uşurează munca medicilor a fost achiziţionat

0
DISTRIBUIȚI

municipal

La Spitalul Municipal Timişoara, analizele la computerul tomograf sau RMN ajung mai repede la medicii de pe secţie, chiar înaintea pacienţilor. Asta după ce unitatea medicală a reuşit să achiziţioneze un soft cu bani de la Uniunea Europeană, care este deja utilizat din această lună.


Cu ajutorul lui, informaţiile imagistice ajung în tot spitalul, pe calculator. „Medicii din toate secţiile au acces direct la rezultatele imagistice realizate în spitalul”, a explicat Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timişoara.

Directorul unităţii medicale se laudă cu faptul că, în perioada următoare, sunt aşteptate noi aparate medicale de ultimă generaţie, care vor fi achiziţionate tot cu bani europeni. Asta după ce Ministerul Sănătăţii a inclus Spitalul Municipal Timişoara într-un program finanţat de Banca Mondială. În total, în oraşul de pe Bega vor ajunge aparate de radioterapie în valoare de 4,6 milioane de euro, de care vor beneficia bolnavii de cancer din vestul ţării.

De asemenea, în acest an la Spitalul Municipal Timişoara au ajuns o serie de echipamente moderne, printre care incubatoare de neonatologie, mese de operaţii, paturi, un analizator cu care sunt monitorizaţi pacienţii care au suferit un infarct, un RMN şi un mamograf digital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.