Pădurea MIRIFICĂ de la Coșava Mică, salvată de la decimare. Ce o...

Pădurea MIRIFICĂ de la Coșava Mică, salvată de la decimare. Ce o face atât de specială

0
DISTRIBUIȚI

IMG_5962

Pădurea virgină Coșava Mică a fost salvată de drujbe și topoare. Cel puțin 10 ani de acum înainte din pădure nu se poate tăia nici o ramură. Organizația Agent Green și care a mobilizat mii de români, printr-o petiție adresată MinisteruluI mediului, a anunțat că demersul a fost finalizat cu succes. “Pădurea aceasta, care arată așa cum a lăsat-o mamă natură după ultima eră glaciară, nu avea până acum absolut niciun stătut de protecție și era în pericol maxim de a devein un banal lemn de foc.


Săptămâna trecută am primit informația oficială prin care se arată că noul amenajament silvic al Cosavei Mici încadrează această pădure la categoria T.1. Adică nu se poate tăia nici măcar o crenguță din ea în următorii 10 ani cât este valabil amenajamentul”, a declarat Gabriel Păun, președinte Agent Green.
Campania Agent Green pentru salvarea Cosavei Mici a început în luna februarie, după ce Romsilva a refuzat includerea pădurii pe lista făgetelor virgine nominalizate pentru a deveni patrimoniu mondial natural UNESCO.

În perioadă 15 – 19 noiembrie, la Vilm – Germania, Agent Green a participat la reuniunea “Beech Forest Network of Europe” alături de 30 de experți din 12 țări, dedicați cercetării și conservării ultimelor păduri virgine de fag din Europa. La inițiativă Agent Green toți participanții au agreat rezoluția compusă din 10 solicitări adresate guvernelor statelor care încă au păduri virgine. Principala solicitare este impunerea unui moratoriu pentru sistarea imediată a exploatărilor forestiere în pădurile virgine până la clarificarea legislației naționale și internaționale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.