Elevii din Timiș, încurajați să colecteze selectiv gunoiul. Cum pot câștiga o...

Elevii din Timiș, încurajați să colecteze selectiv gunoiul. Cum pot câștiga o tablă interactivă pentru școala lor

0
DISTRIBUIȚI

scoala zero waste

Elevii din județul Timiș, și nu numai, se pot înscrie în cadrul unui concurs cu totul special, la finalul căruia vor fi premiați dacă colectează selectiv gunoiul. Este vorba de „Școala Zero Waste”, ediția 2016, o competiție de educație ecologică și colectare selectivă, inițiată de Asociația EcoStuff din Timișoara.

Potrivit inițiatorilor, toate școlile din învățământul primar și gimnazial din România se pot înscrie în competiție, începând de astăzi și până în 11 aprilie.


Premiul cel mare pus la bătaie este reprezentat de o tablă interactivă, care va fi oferită unității de învățământ care va colecta cei mai mulți saci cu gunoi. Ca un element de noutate, în luna august a acestui an va fi organizată la Timișoara și o tabără de educație ecologică la care vor participa cei mai buni elevi selectați în urma concursului „Școala Zero Waste”.

„Desfășurarea competiției este simplă. Școala care acumulează cele mai multe puncte este desemnată câștigătoare. Punctele se obțin din organizarea a cât mai multor acțiuni educaționale din lista oferită de organizatori și din colectarea selectivă a mai multor deșeuri reciclabile: hârtie/carton, aluminiu, plastic/pet și altele. Aflat deja la a 4-a ediție, concursul susține și întărește obiceiul colectării selective începând cu vârsta la care copiii își formează valori și deprinderi pe care le vor avea tot restul vieții. Prin implicarea copiilor vom contribui indirect și la informarea și responsabilizarea membrilor familiilor”, transmite Asociația EcoStuff.

Competiția „Școala Zero Waste” se va desfășura în perioada 18 aprilie – 27 mai. Mai multe informații despre concurs sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.