Prețurile apartamentelor din Timișoara, în continuă creștere. Cât costă o locuință într-un...

Prețurile apartamentelor din Timișoara, în continuă creștere. Cât costă o locuință într-un bloc vechi

0
DISTRIBUIȚI

anvelopare-blocuri

După 4 ani în care s-au situate sub pragul (psihologic) de 1,000 de euro / mp, prețurile apartamentelor din România sar de această valoare.


Anul 2016 începe promițător pe piața imoblliară. Nu se întâmplă asta și în Timiș unde, în ciuda ”avântului” de la începutul anului, locuințele se tranzacționează încă la un preț sub această valoare.

În orașul de pe Bega, prețurile apartamentelor au consemnat un avans de 1,9% în februarie, de la 952 la 970 de euro pe metru pătrat util; diferența față de nivelul atins în perioada similară a anului trecut (851 de euro pe metru pătrat) fiind de 14%. Analiștii pieței imobiliare din Timișoara arată că și aici se înregistrează un trend ascendent, fiind de așteptat ca în perioada următoare să se ajungă la valoarea de1.000 de euro / mp. ”Tendința ascendentă din ultima lună a fost susținută în principal de segmentul locuințelor vechi, care s-au scumpit cu 2,2%, de la 951 la 972 de euro pe metru pătrat. Pe de altă parte, suma medie solicitată pentru unitățile locative noi a ajuns la 960 de euro pe metru pătrat, în creștere cu 0,4% față de 956 de euro pe metru pătrat în ianuarie)”, arată Daniel Crainic, analist imobiliar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.