Medic din Timișoara: „Mama a născut un copil, dar va avea doi:...

Medic din Timișoara: „Mama a născut un copil, dar va avea doi: bebelușul și soțul”. De ce spune asta

0
DISTRIBUIȚI

bebelus_picioruse

Un medic din Timișoara atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă femeile care aduc pe lume un copil. Elena Bernad, ginecolog în cadrul Maternității „Bega” din Timișoara, spune că femeile au nevoie de sprijin astfel încât să știe cum să se comporte în anumite situații cu nou-născutul, cu partenerul de viață, cu ceilalți oameni din societate, atât pe perioada sarcinii, cât și ulterior. Tocmai de aceea, Elena Bernad consideră că organizarea de cursuri pentru viitoarele mămici este deosebit de importantă.

A crescut numărul nașterilor prin cezariană, la Timișoara

„Situațiile cu care se confruntă mamele sunt diverse, depinde de moment. La sarcina mică, e emoția puternică.


«Am rămas însărcinată, e prima sarcină, de acum nu mai respir, ce fac?». Aici intervine consilierea, sarcina e un lucru fiziologic, nu e cazul să ne agităm prea mult. Apoi, pe măsură ce sarcina crește, gravida începe să se gândească că va ajunge să și nască, trepidația este legată de momentul nașterii. Iar după naștere urmează etapa cealaltă în care, de fapt, întotdeauna spun că mama a născut un copil și va avea doi. Pentru că soțul se va comporta ca și un al doilea copil care devine gelos pe copilul care s-a născut și pe toată situația, întrucât i se acordă mai multă atenție copilului, etc”, explică medicul ginecolog timișorean.

Elena Bernad atrage atenția asupra faptului că, în ultimii ani, a crescut numărul nașterilor prin operații de cezariană, la Maternitatea „Bega” din Timișoara. Medicul spune că o cezariană atrage după ea o altă operație de cezariană, pentru că o naștere naturală ar fi destul de riscantă.

La sfârșitul lunii iunie, la Timișoara a fost deschis un centru al Asociației SAMAS în cadrul căruia viitoarele mame pot participa la cursuri pentru a afla tot ceea ce le interesează despre sarcină, dar și despre avantajele nașterilor naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.