Creștere record de trafic pe Aeroportul Timișoara. Ce număr de pasageri este...

Creștere record de trafic pe Aeroportul Timișoara. Ce număr de pasageri este estimat pentru anul viitor

0
DISTRIBUIȚI

aeroport timisoara terminal 1Traficului aerian desfăşurat pe Aeroportul Internaţional Timişoara a înregistrat o creștere record în această perioadă. În luna iulie a anului curent s-a înregistrat un număr istoric record de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi din Timişoara, respectiv 101.423. Aceşti pasageri sunt originari din zona de captare a aeroportului Timişoara şi faptul că cifra nu conţine traficul de pasageri aflaţi în tranzit, este cel mai elocvent indicator despre potenţialul de trafic regional.

„O pondere semnificativă în indicatorii traficului din luna iulie o reprezintă pasagerii pentru curse dedicate de vacanţă spre cele şase destinaţii din Turcia (Antalya şi Bodrum) şi Grecia (Creta-Heraklion, Rodhos, Zakynthos şi Santorini). Sunt premise ca luna august să confirme creşterea confirmată a traficului aerian”, informează oficialii AIT.

Reamintim că, începând cu 1 septembrie 2016 vor fi introduse destinaţii noi care vor face posibile legături cu aeroporturi importante din Europa, respectiv Londra-Stansted, Berlin, Dusseldorf-Weeze, precum şi fregvenţe mărite operate de compania aeriană RyanAir spre destinaţiile: Bucureşti, Milano-Bergamo, Bruxelles Charleroi, Frankfurt-Hahn.


De asemenea, începând cu 1 octombrie 2016, pasagerii vor avea posibilitatea să călătorească zilnic spre Iaşi şi Cluj, cursele fiind operate de compania aeriană Blue Air. Astfel, creşterea înregistrată la traficul de pasageri pe primele opt luni se va accelera până la sfârşitul anului.

“În fiecare lună indicatorii statistici confirmă trendul ascendent şi astfel ducem la îndeplinire obiectivele propuse şi anunţate încă de la finele anului trecut, respectiv creşterea traficului aerian de pasageri la tarife cât mai mici pentru pasageri, creşterea traficului de mărfuri dar şi introducerea de noi destinaţii. Avem convingerea că în luna august se va depăşi numărul de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi faţă de luna august a anului 2015, motiv pentru care se va atinge un nou record lunar.”, a declarat directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu.

Având la bază datele prezentate, administraţia aeroportului estimează că anul 2016 va fi un an marcant, an în care se va depăşi numărul de 1,1 milioane de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi în aeroportul Timişoara, creându-se premise favorabile pentru un număr de pasageri în 2017 aproximativ de 1,5 milioane şi de peste 5.000 tone marfă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.