Timișoreanul Ion Rizea, actorul principal în prima producție de realitate virtuală a...

Timișoreanul Ion Rizea, actorul principal în prima producție de realitate virtuală a Discovery Channel. Vezi în ce castel celebru din vestul țării s-a filmat

0
DISTRIBUIȚI
img_0576
Ion Rizea e monstrul care bântuie prin Castelul Corvinilor în producția de VR a Discovery Channel

Actorul timișorean Ion Rizea joacă în cea mai recentă producție de Virtual Reality realizată de Discovery Channel. El interpretează rolul demonului care bântuie castelul, în prima producție de realitate virtuală – Virtual Reality (VR) – ce beneficiază şi de un scenariu, realizată de prestigioasa reţea de televiziune. Filmarea este realizată 3D și va fi publică de Halloween, sub forma unei experiențe  alb-negru cu o durată de cinci minute. Din echipa care va realiza în final materialul fac parte experți din Statele Unite, România și Marea Britanie.

Filmările Castelul Corvinilor din Hunedoara s-au încheiat luni. Conținutul va fi disponibil pe platforma globala Discovery VR și pe site-ul castelului, la finalul lunii.Ideea realizării materialului ”Castelul bântuit” a venit ca urmare a unei competiții realizate de Discovery la nivel internațional.

“Mă bucur că țara noastră este o sursă constantă de resurse și inspirație pentru colegii din alte țări și că inițiativele de a realiza conținut aici sunt din ce în ce mai multe, mai ales după filmările recente pentru Harley and the Davidsons din România.


Vom continua să exploatăm această zonă, fie că vorbim de conținut video 360, VR, live, ficțiune sau documentare, pentru a satisface curiozitatea românilor despre lumea înconjurătoare. Prin acest nou proiect avem șansa de a promova încă una dintre atracțiile României, legenda vie a Transilvaniei, așa cum este supranumit Castelul Corvinilor. În același timp, vreau să mulțumesc Primăriei Municipiului Hunedoara, precum și administrației Castelului pentru sprijinul acordat”, a spus Ada Roseti, Director de Programe Europa Centrală și de Est.

Trebuie amintit că reţeaua Discovery a abordat realitatea virtuală încă de anul trecut şi a realizat până acum peste 100 de producţii de acest gen în toată lumea. Pentru prima producţie „VR” care să aibă şi un scenariu, conducerea reţelei a ales, din peste 40 de propuneri, tema „Castelul bântuit”, iar cel mai potrivit pentru o asemenea producţie s-a dovedit a fi Castelul Corvinilor din Hunedoara. „E mai bine decât ne-am fi putut imagina. Castelul e absolut spectaculos”, mărturiseşte Juliet Deervin, director al departamentului de integrare digitală al Discovery Networks Londra.

”Povestea” este despre un monstru (interpretat de Ion Rizea, beneficiind de un make-up absolut fabulos realizat de make-up artist-ul timișorean Oana Orbulescu ) și o fantomă (interpretată de o actriță germană). Din echipa de producție a făcut parte încă un timișorean, cameramanul Cristian Ilea.

Destination America, una dintre televiziunile Discovery din Statele Unite,va prelua o parte din conținutul video realizat cu această ocazie – materiale de tip making off și interviuri cu echipa de filmare, precum și cu ghizii Castelului.

Foto: Discovery

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.