RESTRUCTURARE Deși ACS Poli va primi un ajutor consistent pentru juniori, mai...

RESTRUCTURARE Deși ACS Poli va primi un ajutor consistent pentru juniori, mai multe grupe vor plăti taxă. Cum motivează Sorin Drăgoi schimbările

0
DISTRIBUIȚI
Sorin Drăgoi, prezentat la ACS Poli
Sorin Drăgoi, președintele lui ACS Poli

ACS Poli Timișoara va trece printr-o transformare majoră în ceea ce privește Centrul de copii și juniori. Președintele clubului, Sorin Drăgoi, a anunțat azi că doar șase grupe, obligatorii în competițiile FRF, vor rămâne 100% sub aripa clubului, restul de opt se vor separa oarecum iar părinții vor plăti o taxă. Vestea vine în același moment cu anunțul că, via LPF, ACS Poli primește aproape 80.000 de euro de la UEFA, destinați exclusiv Centrul ui de copii și juniori. Sorin Drăgoi spune că celelelate grupe, care nu fac parte din cele de top ale clubului, vor forma un nou ONG și astfel pot accesa fonduri de la autoritățile locale și județene, ceea ce nu poate face clubul din Liga I din cauza datoriilor.

”Am luat decizia de a separa Centrul de copii și juniori în două părți. De a face cele șase grupe care sunt obligatorii la licențiere pentru Poli la Comisia de licențiere și să le spunem grupele de Elită. Urmând ca restul să le transformăm în grupe cu plată. Am făcut asta din două considerente. Dacă desfacem un pic Centrul primele șase rămân sub clubul Poli iar celelalte pot crea o identitate nouă și pot accesa bani, să ia fonduri pe Legea 350 de la Primăria sau CJT. La grupa de elită de la Poli vom hotărî care antrenori vor rămâne și cine se va ocupa de Centru. La fel, la partea a doua, vedem ce antrenori rămân”, a declarat Sorin Drăgoi.

Președintele lui ACS Poli a anunțat însă că cele opt grupe care rămân ”apendice” clubului, vor achita o taxă, precum se face la celelalte echipe private de juniori.


”Vrem să stabilim o taxă, de instruire, și la alte Centre se plătește acea taxă, trebuie să punem accent pe calitatea antrenamentelor. Grupele cu taxă să fie independente pentru a putea accesa fonduri… O să fie un Centru, să-i spunem ACS Poli Junior. Până în iarnă găsim formula, apoi îi dăm drumul. Taxa nu va fi foarte mare, ca la celelalte. Va funcționa sub aceleași culori, nu cred că vor fi mari pierderi de copii”, a explicat Drăgoi.

Deși la majoritatea grupelor ACS Poli e pe locul 1 sau 2, există și nemulțumiri. În ultima etapă din Liga a III-a, echipa secundă a fost zdrobită de Performanța Ighiu. Îngrijorare există și la juniorii de Elită B, unde echipa se află doar pe locul 6. ”Dar eu cred că o să recuperăm din puncte pentru a termina cum trebuie… Suntem în grafic, mai sunt de jucat multe meciuri până la finalul campionatului”, a adăugat președintele Drăgoi.

Un alt aspect care privește direct antrenorii, sunt rezultatele, în ciuda faptului că se vobește la nivelul țării de dezvoltarea jocului, în detrimentul performanței de moment, din cauza toboganului pe care află fotbalul românesc, celor care se ocupă de creșterea generațiilor de mâine li se cere în continuare poziția 1 în clasament, altfel ei riscă să fie dați afară: ”O să vedem în funcție de rezultate cu cine mergem mai departe și cu cine încheiem colaborarea… Iau în calcul și aducerea unor oameni noi”, a mai spus Drăgoi.

80.000 de euro pentru Centru

În aceeași conferință de presă Drăgoi a oferit surpriza conform căreia UEFA acordă un sprijin masiv pentru juniorii grupărilor din prima ligă. ”O veste bună, am discutat cu domnul președinte al Ligii Profesioniste, am obținut de la UEFA pentru Centrul de copii și juniori 80.000 euro. Acești bani vor fi destinați și cheltuiți doar de centru. Vom lua echipament în prima fază. E nevoie de 150 de echipamente, care nu s-au luat de mult timp, mingi, porți de fotbal. Am trimis deja la Ligă deconturile pentru suma respectivă. Așteptăm să ne intre banii, financiar lucrurile vor fi mai simple. E vorba de 79.576 de euro”, a anunțat președintele lui ACS Poli.

Referitor la juniorii mari Drăgoi a mai spus că sunt patru nume cu care se negociază contracte noi, dar și unul-doi care nu ar vrea să continue cu clubul timișorean, dar se speră la schimbarea poziției acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.