Victorie fără cel mai bun om, dar și cu suspans, pentru BC...

Victorie fără cel mai bun om, dar și cu suspans, pentru BC SCM Timișoara la Galați. Ce spune antrenorul Tudor Costescu despre coșgheterul jocului cu Phoenix

0
DISTRIBUIȚI
Jonte Flowers, în acțiune pentru BC SCM Timișoara

BC SCM Timișoara a obținut ieri seară un succes important pentru stabilizarea în partea superioară a ierarhiei Ligii Naționale. ”Leii din Banat” s-au impus pe terenul ”dificilei” Phoenix Galați la diferență de o triță, scor 90-87 (49-42). Cu Mladen Jeremic ieșit devreme din joc din cauze medicale, titularizatul Jonte Flowers a ieșit la rampă pentru oaspeți.

BCT-ul a început bine jocul din Moldova. Câștigând primul sfert cu 27-23, unul în care însă MVP-ul la zi, Jeremic, a părăsit terenul accidentat. Phoenix a reveni pe acest fond, dar a condus doar o scurtă perioadă de timp pe tabelă (29-28) în sfertul 2, apoi tot ”leii” au recuperat cârma partidei.


În sfertul 3 bănățenii au avut și +16 pe tabelă, dar finalul partidei nu avea să fie lipsit de emoții. Gălățenii au reușit să revină de la 79-88 până la un punct distanță cu 33 de secunde rămase pe cronometru. Apoi însă americanul Jonte Flowers, jucătorul meciului, avea să demonstreze că are mână sigură și a stabilit scorul final.

Flowers a reușit în total 24 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, câștigându-și laudele tehnicianului. ”A făcut un joc foarte bun nu numai ca puncte, ci și în apărare a fost de excepție. În plus, acțiunea ultimă, cu mingea la el în mână și coș marcat. Un câștig pentru echipă și un mare caracter”, a spus la final Tudor Costescu, ”principalul” lui BC SCM Timișoara. Pentru alb-violeți au mai punctat: Komatina (10 puncte), Rambo (8), Drăgușin (7), Jeremic (10), Andrieș (7), Diaz (5) și Păun (2). Cel mai bun realizator al gazdelor de la Phoenix Galați a fost Bojovic, cu 23 de puncte.

“Așa cum ne-am așteptat a fost un meci foarte, foarte greu. Am jucat destul de inteligent am reușit să controlăm meciul până în minutul 39, dar este explicabilă căderea noastră din final. Ne-am confruntat cu mari probleme: Jeremic s-a accidentat în primul sfert, apoi Păun a făcut repede cinci  greșeli personale, astfel că am încheiat meciul într-o rotație de șase jucători”, a declarat Tudor Costescu despre jocul din Moldova.

BC SCM Timișoara își asigură un record pozitiv în LNB după 18 runde, având 10 victorii și 7 eșecuri. ”Leii” ocupă momentan locul 4 și au parte miercuri, 1 februarie (ora 17.00), de un duel tare pe teren propriu, cu campioana CSM Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.