Adresă INEDITĂ primită de Primăria Timişoara: un cetățean cere desfiinţarea Timpark. Cum...

Adresă INEDITĂ primită de Primăria Timişoara: un cetățean cere desfiinţarea Timpark. Cum argumentează şi ce răspuns a primit

1
DISTRIBUIȚI

Solicitare inedită făcută de un timișean către Primăria Timișoara. Într-o pledoarie expusă pe o pagină, omul explică faptul că sistemul Timpark este unul ilegal, încălcând de la mai multe legi până la Constituția României și Tratatul de Funcționare a Uniunii Europene, și cere desfiițarea sistemului.

„Subsemnatul, Honig Cristian Wilhelm, domiciliat în Ghiroda, în calitate de conducător auto, având interesul legitim de a staționa și parca autoturismul proprietate personală în conformitate doar cu Codul Rutier, pe întreg domeniul public al municipiului Timișoara, drept încălcat de către dvs. prin HCL 63/26.02.2013, completată prin HCL 203/ 04.04.2013, HCL 418/30.07.2013 și HCL48/25.05. 2014, în temeiul art 1 și art 2 din OG 27/ 2002, actualizată 2016, formulez prezenta petiție prin care vă solicit ca neîntârziat să emiteți o nouă HCL, care să anuleze toate actele normative mai sus menționate. Și, pe cale de consecință, să dispuneți desființarea imediată de pe întreg domeniul public al municipiului Timișoara a acestui sistem Timpark.


Asta deoarece atât acel HCL cât și regulamentul Timpark sunt contrare legii. Prin adoptarea acestora, s-a încălcat legea. Asta deoarece adoptarea în sine constituie un abuz de drept. Apoi, reglementează un domeniu care este deja reglementat și anume staționarea pe drumurile publice, reglemenentată de Codul Rutier. Din nou, o încălcare a legii și o supralegiferare. Prin regulament se impune plata anumitor sume de bani, fără nicio contraprestație din partea operatorului, ceea ce constituie o altă încălcare a legii. De asemenea, Legea Administrației Publice Locale nu permite o astfel de situație, prin care să atribuie gratuit unui operator economic privat cu scop lucrativ, dreptul de exploatare a domeniului public. Acesta poate fi atribuit gratuit, doar asociațiilor fără scop lucrativ. Mai mult, sistemul Timpark, prin însuși modul de lucru stabilit prin regulament contravine Legii 677 din 2001. De asemenea, modul de stabilire a abaterilor de la regulament contravine Tratatului de Funcționare a Uniunii Europene și Constituției României”, se arată în adresa trimisă de om către primărie în 26 ianuarie 2017.

Cererea a fost analizată în plenul din această săptămână, când aleșii locali și-au exprimat acordul pentru păstrarea sistemului Timpark. Înainte de a fi dezbăturtă în plen, adresa a ajuns și la șeful Direcției Tehnice, Culiță Chiș, care a demontat pas cu pas argumentele expuse în adresă, conchizând că HCLMT nr. 62/26.02.2013 privind aprobarea Regulamentului de funcționare a sistemului de parcare a autovehiculelor în Municipiul Timișoara și aprobarea tarifelor de parcare este legală.

1 COMENTARIU

  1. Felicitări pentru inițiativa
    Este un abuz acest timpark și trebuie mers mai departe . Așa este se încalcă Legi prin aceste masuri de consiliu local

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.