Începe Festivalul Inimilor la Timișoara. Horele și doinele românești împart scena cu...

Începe Festivalul Inimilor la Timișoara. Horele și doinele românești împart scena cu oaspeți din Mexic, Turcia sau Ucraina FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a XXIX-a ediţie a Festivalului Inimilor, devenit de-a lungul anilor una din cele mai importante manifestări folclorice internaţionale, se va desfăşura în acest an între 4 şi 8 iulie, în Parcul Rozelor. Ca în fiecare an, acesta reuneşte la Timişoara cele mai cunoscute ansambluri folclorice din România şi ţări de pe mai multe continente.

Alături de numeroase ansambluri româneşti din întreaga ţară, printre care ansamblul profesionist „Banatul”, cu jocuri din zona de pustă şi de munte a Banatului, doine vechi şi jocuri interpretate de doi dintre cei mai îndrăgiţi interpreţi de folclor autentic, Liliana Laichici şi Dumitru Teleagă, vor fi prezente cele mai cunoscute ansambluri folclorice din vestul ţării: ansamblurile „Timişul”, „Doina Timişului”, „Eszterlanc” şi „Banater Rosmarein” din Timişoara, ansamblul folcloric „Zarandul” din Arad, ansamblurile folclorice „Semenicul” şi „Bârzava” din Reşiţa.


La ediţia din acest an vor participa, de asemenea, formaţii din Bulgaria, Georgia, Italia, Mexic, Slovacia, Spania, Serbia, Turcia, Ucraina şi Ungaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.