Realizarea noii linii de tramvai Solventul – Gara de Nord costă peste...

Realizarea noii linii de tramvai Solventul – Gara de Nord costă peste 12 milioane de euro. Pasul făcut de Primăria Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a făcut încă un pas în ceea ce privește realizarea noii linii de tramvai între viitorul pasaj Solventul și Gara de Nord. Astfel, în ședința Consiliului Local Timișoara de astăzi va fi votat un proiect de hotărâre referitor la „aprobarea documentaţiei tehnico-economice – faza Studiu de Fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici şi a anexei privind descrierea sumară a investiţiei pentru obiectivul «Linie nouă de tramvai Solventul – Gara de Nord»”.

Conform documentației care însoțește proiectul de hotărâre, noua linie de tramvai va avea o lungime de 1,4 kilometri, cale dublă. Valoarea investiției se ridică la 57.660.730 lei, cu TVA, iar durata de realizare a lucrărilor este de 18 luni.


De asemenea, reprezentanții municipalității mai doresc să modernizeze 22 de stații de transport public și va fi achiziționat un sistem de e-ticketing și un sistem de monitorizare a mijloacelor de transport în comun.

„Prin proiect se vizează construirea unei noi linii de tramvai – un mijloc de transport în comun nepoluant, amenajarea de trotuare și piste de cicliști, de zone verzi, aducându-se o contribuţie substanţială la reducerea emisiilor de poluanţi în atmosferă, reducerea prafului, nivelului de zgomot şi implicit la creşterea confortului şi siguranţei circulaţiei. De asemenea, prin modernizarea staţiilor de transport public de călători şi modernizarea sistemului de e-ticketing, proiectul va contribui la dezvoltarea durabilă prin faptul că va creşte atractivitatea şi popularitatea transportului public, contribuind la încurajarea cetăţenilor de a folosi transportul public, în detrimentul autoturismelor proprii, scăzând astfel emisiile de CO2. Proiectul contribuie la obiectivele privind dezvoltarea durabilă prin promovarea unui transport nepoluant, creşterea condiţiilor de confort, a siguranţei circulaţiei şi creşterea vitezei de circulaţie, toate acestea sporind atractivitatea sistemului de transport public pentru cetăţeni şi reducerea emisiilor de carbon în municipiu”, scrie în proiectul de hotărâre.

Studiul de fezabilitate pentru obiectivul „Linie nouă de tramvai Solventul – Gara de Nord” a fost întocmit de către firma SC Baicons Impex SRL, în baza unui contract încheiat cu STPT. Primăria Timișoara vrea să realizeze noua linie de tramvai cu bani europeni, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.