Victor Ponta: „Dacă nu se oprește teleormanizarea, PSD va dispărea”

Victor Ponta: „Dacă nu se oprește teleormanizarea, PSD va dispărea”

1
DISTRIBUIȚI

Victor Ponta, președintele Pro România, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Timișoara, că obiectivul noului partid pe care l-a înființat este de a obține un scor bun la alegerile europarlamentare. De asemenea, fostul premier a comentat și ideea organizării unui referendum pentru justiție în data de 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare, afirmând că „dacă va fi o întrebare foarte concretă și foarte clară, de exemplu, sunteți de acord ca cei condamnați penal în ultimii cinci ani să nu ocupe funcții de demnitate publică? Atunci eu voi ștampila da. La o asemenea întrebare eu aș merge la referendum și aș vota da”.

De asemenea, Victor Ponta a afirmat că Pro România își propune să ofere o alternativă și că este bine că există USR, pentru că obligă PNL să se schimbe sau să dispară.


Același lucru ar fi valabil și în cazul Pro România, în raport cu PSD.

„Eu cred că este bine că există USR, pentru că îi obligă pe PNL ori să se schimbe, ori să dispară. Pe partea stângă, e bine că există Pro România, pentru că îi obligăm pe cei din PSD ori să se schimbe, ori să dispară. Până la urmă, fiecare va face ceea ce crede că este bine. La sfârșitul acestei săptămâni vom finaliza întreaga listă de candidați. A fost un mare ajutor prezența Corinei Crețu pe lista noastră”, a precizat Victor Ponta.

Întrebat dacă Pro România este un fel de USR de stânga, Ponta a răspuns că „da, este o forță politică nouă, care obligă pe cea veche ori să se schimbe, să se adapteze, ori să dispară. S-a întâmplat lucrul acesta în toată Europa, și în Franța, și în Italia, și în Germania”.

Totodată, Victor Ponta a atacat PSD-ul, afirmând că în loc să se schimbe, s-a teleormanizat.

„Teleormanizarea este forma feudală cea mai retrogradă din România. Nu am nicio problemă cu oamenii din Teleorman, am o problemă cu sistemul. Vine un jupân, își pune niște slugi și conduce tot și toată lumea este angajată la stat. Teleormanizarea nu poate funcționa în toată țara, nu poate funcționa în Banat, în Ardeal, în Iași, în Constanța. Este o formă de ruralitate a secolului XIX, o baroniadă. PSD-ul așa se comportă în acest moment, din păcate. Dacă nu se oprește teleormanizarea, PSD o să dispară”, a adăugat președintele Pro România.

Foto: Virgil Simonescu

1 COMENTARIU

  1. Si acum am cosmaruri ca te am votat ,bai Poanta….recunosc ca ne-ai facut o poanta buna, tuturor,
    deghizandu te in mielusel victima a dna, cand de fapt tu erai ditamai securistul si te pupai pe bot cu codruta….Poze cu „Dragnia” , nu ti mai da nasu’ Maior?
    Nu ti fa griji, ca nici Sulea Spataru’ nu te mai voteaza, jalnic securist…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.