Ripensia s-a agitat degeaba în faţa eficientei Petrolul. Roş-galbenii şi-au amânat salvarea...

Ripensia s-a agitat degeaba în faţa eficientei Petrolul. Roş-galbenii şi-au amânat salvarea matematică

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara a fost învinsă pe „Dan Păltinişanu” de încă pretendenta la promovare Petrolul Ploieşti. A fost 2-0 pentru „Lupii galbeni”, care au marcat ambele goluri în prima repriză. Oaspeţii au suferit apoi, mai ales fizic, dar nu au reuşit să marcheze nici măcar o dată în ciuda dominării din partea secundă.

„Ripi” a început practic de la 0-1 un joc în care victoria le-ar fi adus practic vacanţa, căci ar fi însemnat salvarea de la retrogradare din punct de vedere matematic. Nu că roş-galbenii mai au mari emoţii în acest sezon. Încă din minutul 10 plasa lui Moldovan a fost scuturată după o lovitură de cap a lui Puşcaş din careu în urma unei devieri la „libera” lui Marinescu. Căpitanul galben-albaştrilor a fost şase minute mai târziu autorul ratării meciului. Moldoveanu, plecat poate uşor din ofsaid, l-a servit în faţa unei porţi apărate doar de Călin Toma, dar acesta a fost luat la ţintă de Laurenţiu Marinescu, care a fost şi schimbat peste un sfert de oră de Gigi Mulţescu.

Elevii lui Alexandru Pelici au jucat apoi cu determinare şi agresivitate, lucru care nu a adus decât accidentări în tabăra vizitatoare.


În minutul 45 lucrurile păreau încheiate în acest duel după ce centrarea lui Borţa a fost reluată tot cu capul, din apropiere, şi tot în dreapta lui Horaţiu Moldovan, de către Rusu de această dată.

Şi totuşi, ripensiştii, au avut o repriză secundă superioară. Golul a lipsit însă în ciuda numeroaselor şanse avute la poarta lui Cezar Lungu. Mai întâi însă, în minutul 53, putea fi 0-3 la o minge contestată tot pentru ofsaid de către gazde. Bogdan Rusu a scăpat singur cu Moldovan, dar a trimis în bara din dreapta goalkeperului timişorenilor. Putea fi şi 1-2 în minutul 69, când Dumiter a preluat în careu, a traversat în faţa aglomerării din marginea careului mic şi i-a aşezat în 16 lui Chera, dar şutul acestuia l-a lovit pe Drăghici şi la pe continuare acelaşi Dumiter a finalizat cu stângul peste vinclul opus. Iar peste doar şase minute „libera” lui Toma a fost deviată în bara din dreapta lui Lungu de colegul Ghinga, care apoi s-a revanşat cu o intervenţie în faţa ghinionistului Dumiter. Bănăţenii au forţat măcar un gol până în final, dar mai aproape de un gol au fost tot prahovenii, pe contraatac, când Enache a trimis din voleu cu boltă şi mingea a lovit transversala lui Moldovan.

Pentru Ripensia urmează o deplasare la Mioveni, unde vor juca sâmbătă de la ora 11. Roş-galbenii au picat pe 11 şi, cu 45 de puncte, sunt la şapte puncte de zona roşie cu doar trei runde rămase de disputat. Petrolul s-a apropiat la doar două puncte de locul 3, de baraj, ocupat de „U” Cluj.

Ripensia: H. Moldovan – Ad. Popa, Hecsko, Tînc, C. Toma (cpt.) – Burdeţ (46, Chera), Stoi (83, C. Stoica) – Al. Popovici (46, Mansour), Zaluschi, Dumiter – Drăghici. Antrenor: Alexandru Pelici

Petrolul: C. Lungu – Borţa, L. Cazan (63, D. Enache), Ghinga, Ţicu – M. Chindriş, Cr. Puşcaş – R. Moldoveanu, L. Marinescu (cpt., 29, Ştefănescu; 48, Bucşa), B. Rusu – Arnăutu. Antrenor: Gheorghe Mulţescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.