„Despre lumină”, o nouă expoziție la Casa Artelor din Timișoara

„Despre lumină”, o nouă expoziție la Casa Artelor din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Sezonul expoziţional autumnal de la Casa Artelor debutează în 5 septembrie, în galeria Pygmalion, cu o expoziţie de pictură intitulată „Despre lumină”, semnată de Flora Răducan.

„ …Să dea Florea Răducan cu tifla celor care mijesc ironic numai şi când aud apus de soare, darămite să şi dea cu ochii de unul? E posibil să fie şi aceasta o motivaţie, dar am convingerea că nu e cea principală. Din câte o cunosc pe artista din Lugoj, nu fronda este cea care îi activează creativitatea, ci o profundă curiozitate şi o temeinică dorinţă de a vedea lucrurile dincolo de epiderma lor. Pentru Flora, pictura este mijlocul prin care cercetează lumea iar expoziţia de la Pygmalion are ca subiect al acestei cercetări apusul.


De fapt, mai mult decât atât: lumina. În fond, chiar titlul expoziţiei. Despre lumină, e o evidentă declaraţie de intenţie. Adevărat, pare riscant, aproape caduc, să refaci legătura, după mai bine de un secol, cu o importantă pagină de istorie a picturii, impresionismul, chiar cu mijloacele specifice lui. Dar tocmai aici e, cred, una dintre mizele expoziţiei: revizitarea originii artei moderne. Reînvăţarea unui mod de a privi începuturile. Redscoperirea unuia dintre fundamentele picturii, lumina…”, a spus scriitorul Robert Şerban despre lucrările Florei Răducan.

Vernisajul va avea loc joi, 5 septembrie, la ora 19.00, iar lucrările artistei vor fi prezentate de Robert Şerban. Expoziţia va fi deschisă până în 24 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.