Protest față de avorturi la Maternitatea Odobescu din Timișoara, timp de 40...

Protest față de avorturi la Maternitatea Odobescu din Timișoara, timp de 40 de zile

0
DISTRIBUIȚI

Credincioși de diferite confesiuni din Timișoara își unesc din nou forțele cu scopul de a atrage atenția asupra efectelor avorturilor, în cadrul unei campanii care se va desfășura timp de 40 de zile. Campania de numește ”40 de zile pentru viață” și va avea loc în perioada 26 februarie – 5 aprilie, în fața Maternității Odobescu a Spitalului Municipal Timișoara.

”Prin campania de anul acesta din România, dorim să conștientizăm opinia publică cu privire la valoarea vieții intrauterine și să atragem atenția asupra consecințelor negative ale avortului, în primul rând asupra femeii, iar apoi și asupra întregii societăți românești.


Pentru că fiecare ființă umană are dreptul la viață, conform Declarației universale a Drepturilor omului, dorim să fim o voce a copiilor nenăscuți, cerându-i lui Dumnezeu să oprească avorturile în Timișoara și în România”, au transmis organizatorii.

Campania ”40 de zile pentru viață” se desfășoară în Timișoara, dar și în alte aproximativ 530 de orașe din 30 de țări. Campania a început în anul 2007, iar de atunci, conform organizatorilor, au fost salvaţi de la avort peste 16.742 de copii, fiind implicați peste un milion de voluntari.

Concret, la Timișoara, în fața Maternității ”Odobescu”, între trei și șapte voluntari vor sta zilnic, în perioada 26 februarie – 5 aprilie, între orele 07.00 – 19.00, cu pancarte pro-viață în mână și vor împărți pliante și broșuri trecătorilor.

”Având în vedere că România este încă pe primele locuri la numărul de avorturi, iar Timișul este pe locul II cu peste 4000 avorturi/an, din care 251 la adolescente între 15-19 ani (conform datelor Ministerului Sănătății furnizate de INS, 2015), dorim să atragem atenția comunității locale asupra consecințelor pe care le are întreruperea de sarcină la cerere pe plan fizic, psihic, relațional și social. Scopul esențial al campaniei nu este de a manifesta împotriva cuiva, ci pentru a susține dreptul la viață a copiilor nenăscuți”, au informat organizatorii acțiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.