Amenzi usturătoare din partea Gărzii de Mediu pentru cei care ignoră regulile...

Amenzi usturătoare din partea Gărzii de Mediu pentru cei care ignoră regulile de selectare a deșeurilor, în contextul pandemiei de coronavirus

0
DISTRIBUIȚI

gunoi lipova

Gestionarea deșeurilor capătă o importanță și mai mare asupra sănătății populației, în contextul pandemiei de coronavirus. Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș atrage atenția că nerespectarea regulilor de selectare a deșeurilor sau arderea lor atrag cu sine amenzi ce se pot ridica la zeci de mii de lei.

„Este foarte important, mai ales în această perioadă, ca deșeurile generate din orice activitate să fie colectate separat și stocate temporar, în condiții adecvate, până la preluarea de către operatorii economici autorizați”, transmite Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș. Este interzisă incendierea deșeurilor, abandonarea lor și amestecarea cu resturile periculoase.

Amenzile sunt usturătoare, în sens contrar.


În cazul persoanelor juridice, sancțiunile sunt cuprinse între 20.000 de lei și 40.000 de lei, iar pentru persoanele fizice între 3.000 de lei și 6.000 de lei.
În cazul săvârșirii faptei de abandonare a deșeurilor, legea prevede și sancțiunea complementară de  obligare a contravenientului să ridice deșeurile abandonate, să curețe terenul și să elimine deșeurile prin societăți specializate autorizate. Toate costurile vor fi suportate de cel care a lăsat mizeria în urma sa.

Agenții economici care desfășoară activități ce necesită autorizație/autorizație intergrată de mediu au obligația de a funcționa cu respectarea prevederilor acesteia și de a anunța imediat autoritățile, în cazul producerii unor incidente ce pot afecta mediul sau pot constitui riscuri pentru sănătatea populației. În cazul nerespectării acestor obligații, OUG nr.195/2005 privind protecția mediului prevede sancțiuni cuprinse între 50.000 lei – 100.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.