Medicul Virgil Musta: „Sunt îngrijorat pentru bătrânii care nu stau în casă....

Medicul Virgil Musta: „Sunt îngrijorat pentru bătrânii care nu stau în casă. Nu este de glumit deloc”

0
DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta, din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a transmis un nou mesaj, prin intermediul grupului creat pe Facebook „City Doctors – comunitate pentru sănătate!„, prin care și-a arătat îngrijorarea cu privire la bătrânii care nu înțeleg să stea în casă în plină epidemie de coronavirus.

„Sunt îngrijorat pentru bătrânii care nu stau în casă și cred că ar trebui să facem ceva concret în acest sens și cât mai repede! Deși am mai scris azi aici, n-am putut să nu revin după ce am văzut azi prin piețe și pe străzi foarte multe persoane în vârstă, multe dintre ele nu aveau nici măcar mască.


Trebuie să înțeleagă și ei, dar și noi cei care putem avea grijă de ei, că nu este de glumit deloc. Sunt cei mai vulnerabili și pot deveni foarte curând pacienții terapiei intensive și apoi… Pe cei din familiile voastre, vă rog să-i avertizați și să-i faceți să stea cât mai izolați, să le asigurați voi cele necesare, dar respectând metodele de prevenție și distanța, să nu le transmiteți voi virusul (puteți fi purtători asimtomatici). Știu bine că sunt și mulți singuri și trebuie să se aprovizioneze sau să-și rezolve alte nevoi”, a precizat medicul timișorean.

În aceste condiții, Virgil Musta a propus ca cetățenii să se mobilizeze pentru a face ceva rapid pentru persoanele vârstnice și să vină cu soluții care pot fi puse în practică imediat.

„Sunt convins că împreună putem găsi soluții pe care să le și punem în practică, până nu e prea târziu. Numai împreună putem reuși”, a adăugat medicul infecționist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.