S-a prelungit termenul de suspendare al competiţiilor FRF. Când ar putea juca...

S-a prelungit termenul de suspendare al competiţiilor FRF. Când ar putea juca cel mai devreme ASU Politehnica şi Ripensia UPDATE

0
DISTRIBUIȚI

Veştile pesimiste în privinţa reluării competiţiilor sportive continuă. Astfel, ieri Federaţia Română de Fotbal a decis ca suspendarea tuturor campionatelor pe care le organizează să continue pe toată durata stării de urgenţă declarate în ţară. Prin urmare ASU Politehnica, Ripensia, cât şi celelalte formaţii din zona de vest nu vor putea evolua în partide oficiale mai devreme de data de 22 aprilie.

UPDATE „În urma dezbaterilor, s-a ajuns la concluzia că termenul cel mai apropiat pentru reluarea competițiilor fotbalistice din România ar putea fi 16 mai 2020, dacă situația privind epidemia COVID-19 se va îmbunătăți în jurul acestei date”, se arată într-un comunicat de azi publicat în urma Grupului de Lucru format de FRF. Există de asemenea variante în lucru care prevăd organizarea de play-off şi la eşaloanele inferioare pentru restul sezonului.

După ce ieri forul continental a luat decizia amânării Euro 2020 pentru anul viitor, competiţiile cotinentale de club fiind şi ele reprogramate.


FRF a decis să prelungească suspendarea competiţiilor interne, care iniţial era stabilită până la finalul lunii martie. Starea de urgenţă a fost instituită pe 16 martie şi are durata de o lună de zile, astfel că nu se va juca fotbal nici până la mijlocul lunii aprilie. Cel mai optimist termen de reluare a ligilor de sub patronajul federaţiei naţionale e 22 aprilie, fiind prevăzur şi o scurtă perioadă precompetiţională.

„Toate cele 53 de competiții la nivel național care aveau termen de suspendare până la 31 martie se vor amâna cel puțin până la momentul ridicării stării de urgență (…) am inițiat crearea unui grup de lucru care în următoarele zile va propune diferite scenarii de reluare a competițiilor. În acest grup de lucru vor fi reprezentate toate eșaloanele fotbalistice din România, inclusiv reprezentanții LPF și ai sindicatului jucătorilor. Miercuri dimineață va avea loc prima întâlnire prin videoconferință. Lucrăm în prezent pe mai multe scenarii de reluare a competiției din 22 aprilie și chiar 13 iunie, ca un moment critic. Dacă situația se va înrăutăți, atunci va trebui să fim deschiși la forme inovative de finalizare a competiției: meciuri într-o singură manșă sau mini-grupe sau chiar propunere de modificare a tururilor preliminare pentru competițiile europene”, a declarat Răzvan Burleanu.

Ripensia şi ASU Politehnica, echipele timişorene din Liga a II-a, şi-au întrerupt din weekendul trecut pregătirea. Roş-galbenii au anunţat ieri că au prelungit perioada de pauză de la antrenamente pe tot parcursul acestei săptămâni. Alb-violeţii urmau să anunţe azi dacă revin în următoarele zile la o formă de pregătire organizată. Jucătorii ambelor echipe, precum şi ai celorlaltor formaţii din zonă au primit program individual de pregătire acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.