Nicolae Robu se laudă cu succesul pe Facebook al clipului cu dezinfectarea...

Nicolae Robu se laudă cu succesul pe Facebook al clipului cu dezinfectarea străzilor. Obligațiile legate de scările de bloc nu se onorează prea curând

2
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu s-a arătat azi extrem de încântat că filmuleţul cu acţiunea de spălare a străzilor postat pe pagina personală de Facebook a avut mare succes. Edilul a specificat pe câte străzi va continua acţiunea, precum şi faptul că dezinfecţia a început inclusiv pe trotuarele din Timişoara. În schimb, acţiunile de curăţare pe scările blocurilor din oraş sunt încă în aşteptare.

Campania de spălare a străzilor a început „în forţă” miercuri seară, după ce au ajuns substanţele necesare acţiunii. „Aşa cum am promis, am spus că aşteptăm ca miercuri seara. Am făcut lucrul acesta, pentru că ne-au parvenit în timp util şi am prezentat un filmuleţ cu intervenţia în forţă şi succesul este extraordinar. Sunt la 100.000 de vizualizări, peste 160.000 de reachuri, aproape trei mii de like-uri, mii de share-uri… Nu s-a cheltuit un ban pe pagina mea de Facebook pentru promovare, în mod organic, natural, a avut impact ceea ce noi am prezentat ca intervenţie pe străzile Timişoarei. Se vor spăla şi dezinfecta circa 300 de străzi pe zi, mai avem rotunjind în sus, 1.200 şi ceva de străzi sub contract, pe toate se va interveni. Desigur nu pe orice stradă poate interveni un convoi cu şapte maşini mari… ne vom adapta dimensiunilor străzii, unde sunt situaţii concrete. De asemenea începând de azi se face spălare şi dezinfecţie şi pe trotuare. Au fost mai mulţi pe Facebook care mi-au cerut asta, era în intenţia noastră să facem asta… am spus lucrul acesta. Facem deja dezinfecţie şi spălare şi pe trotuare”, a declarat Nicolae Robu în cadrul conferinţei online.

În ceea ce priveşte dezinfecţia pe casa scărilor timişorenii mai au de aşteptat.


„Noi am lansat demersurile, dar aici nu depinde de noi. Am avut o discuţie cu Coral Impex, operatorul pentru dezinsecţie, dezinfecţie, deratizare, au spus că probabil în două-trei săptămâni ar putea obţine substanţe, dispozitivele pe care să le montăm în casa scărilor. I-am cerut şefului operativ al firmei să transmită şi în scris lucrurile acestea. Noi vrem cât mai repede, dar facem ceea ce e cu putinţă în contextul dat, în care toată planeta vrea cam aceleaşi lucruri, echipamente, dispozitive. Ştim cu toţii cu ce ne confruntăm… Nu e vorba de a dispune sau nu de bani, ci de a găsi furnizorul…”, a mai spus Robu. Dacă în ceea ce priveşte dispozitivele, nici Clujul nu a reuşit deocamdată montarea acestora, în schimb dezinfecţia scărilor de blocuri a început în oraşul de pe Someş imediat după intrarea în vigoare a ordonanţei militare nr. 4.

În aceste condiţii, Nicolae Robu a mai făcut un apel „către stimaţii timişoreni” să „pună umărul” la acţiunile de dezinfecţie din propriile blocuri sau curţi comune: „Numai cu ei putem reuşi în acest război. Cine are posibilitatea să-şi procure substanţe de dezinfecţie, să pună un dispozitiv pe casa scărilor … să facă fiecare lucrul acesta, să pună un dispozitiv, să-şi pună fiecare pe casa scărilor are o femeie de serviciu, care spală, poate să o pună în mod special să facă în această perioadă lucrurile acestea, să o pună să şteargă cu dezinfectant clanţele uşilor, unde sunt lifturi butoanele, de la interfoane. Se pot rezolva aşa cum le-am gândit noi iniţial.Şi noi facem sigur totul pentru a respecta ordonanţa militară care s-a emis după ce noi am luat o hotărâre a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă să facem lucrurile acestea în casele scărilor”.

„E o prostie fără seamăn, ce şi-au permis unii să scrie că eu dau cu flit ordonanţei militare, termeni de genul acesta. Doamne fereşte, respectăm ceea ce se hotărăşte. Dar, eu sunt un tip deschis şi spun lucrurilor pe nume … Mă aşteptam să fie dificultăţi pentru toţi din ţară, să procurăm rapid. Au fost anticipate şi de decidenţi. Dacă nu, ei puneau nişte termene precise. Prevederea în ordonanţă spunea generic, nu din două-trei zile sau zilnic. Prin urmare nu şi-a asumat nimeni să vină cu lucruri nerealiste, evident că s-a dorit să se dea un imbold…”, a mai precizat Nicolae Robu.

2 COMENTARII

  1. Da’ in alte orase cum se poate face dezinsectie pe casa scarilor, domnule? Si nu sunt conduse de „primari exemplari” cum iti place dumitale sa pozezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.