Proiectul Rockul Carantinei a relansat o piesă a legendarei formații Holograf, cu...

Proiectul Rockul Carantinei a relansat o piesă a legendarei formații Holograf, cu doi muzicieni timișoreni în „echipă“ VIDEO

1
DISTRIBUIȚI
Bogdan „Bogy“ Nagy (stânga) și Răzvan Mărcuci au colaborat cu alți muzicieni la noua variantă a piesei Holograf

Proiectul muzical Rockul Carantinei, inițiat de către Iulian Vrabete, Doru „Rocker” Ionescu și Gabi Pipai Andrieș, ce constă în reluarea unor piese vechi ale unor trupe românești într-o interpretare „de-acasă”, a lansat o nouă producție, „Păsări de fum“, o compoziție care a apărut pe albumul de debut al formației Holograf din 1983. Piesa a fost reluată în concerte, după 2000, de grupul VH2 (cu Gabriel Cotabiță și Mihai Pocorschi în rolurile principale). Chitarist într-una dintre formulele VH2, Eugen Caminschi a propus melodia proiectului Rockul Carantinei, într-o nouă abordare. Alături de el, la această variantă au colaborat și doi muzicieni timișoreni, Bogdan „Bogy“ Nagy și Răzvan Mărcuci.

Bogdan „Bogy“ Nagy este cunoscut melomanilor grație implicării sale în nume ca Pro Musica, Burning Table, Quo Vadis sau Oxygen iar Răzvan Mărcuci a devenit cunoscut și pentru prestația sa de la Vocea României, fiind implicat în mai multe proiecte din orașul nostru, printre care și Burning Table.

„Am fost sunat de către Bogy cu câteva săptămâni în urmă, cu care am cântat în Burning Table și mi-a povestit puțin despre proiect.


După care am luat legătura direct cu Eugen Caminschi care s-a ocupat mai in detaliu de acest proiect. Organizare, detalii tehnice. Am acceptat, am tras repede bas și niste backing vocals și am trimis la prelucrat“, ne-a explicat el procesul prin care a fost cooptat în acest proiect.

„Una din cele mai importante piese ale primului LP al formației Holograf este «Păsări de fum». Propunerea a venit de la chitaristul Eugen Caminschi, care și-a asumat rolul de șef de proiect în acest nou remake Rockul Carantinei, de la strângere line-up, viziune orchestrală și până la videoclip! Din nou o baladă rock cu greutate, apăsătoare dar și înălțătoare, pe care VH2 a reluat-o de-a lungul anilor, abordată de altfel și în acel concert revival Holograf – «Vedere de la Costinești» de la începutul lui 2017. Fost chitarist la VH2, Eugen și-a amintit de primul disc Holograf care mergea pe pickup atunci când făcea probleme la matematică pentru admiterea la facultate. Deci un blues care l-a însoțit în momente grele, bag samă, abordat însă din perspective moderne gen Jeff Beck ori Joe Bonamassa. Îi sunt alături în această provocare o voce blues-rock deosebită (de decenii) de la Timișoara, Bogdan «Bogy» Nagy, chitaristul Cristi Copaciu, Răzvan Marcuci – bass & voce și Claudiu «Nashu» Purcărin – tobe! Compozitorul Mihai Pocorschi a ascultat versiunea piesei sale (una dintre acelea făcute de azi pe mâine) și i-a plăcut, nu ne rămâne decât să vă invităm la încă o piesă de ieri, azi!“, a spus Doru Rocker Ionescu despre apariția acestei piese.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.