Ocolul pandemiei în 33 de cânturi: lansare de carte cu coloană sonoră...

Ocolul pandemiei în 33 de cânturi: lansare de carte cu coloană sonoră live

0
DISTRIBUIȚI

Vineri, 10 iulie, de la ora 17, la D’arc pe mal va avea loc lansarea din Timișoara a cărții „Bunavestire Delicioasă. Ocolul pandemiei în 33 de cânturi”, un experiment creativ care s-a născut pe modelul jocului suprarealist: cadavre exquis.

Pe perioada stării de urgență, declanșată de răspândirea COVID-19 în România, Luiza Mitu a postat pe pagina ei de Facebook, zilnic, timp de 33 de zile, câte un vers care avea să dea direcția începutului unui poem.

La construcția întregului poem au participat, zilnic, artiști pe care Luiza Mitu îi eticheta ca să intre în joc sau intrau chiar ei din proprie inițiativă. Astfel s-au născut 32 de poeme (una dintre zile, care ar fi corespuns poemului cu numărul XVI a rămas nescrisă) a căror atmosferă este aceea a unui jurnal intim de grup din perioada restricțiilor pandemice.

Experimentul- joc a început, deloc întâmplător, pe data de 25 martie, zi în care se sărbătorește la creștini Bunavestire.


Această sărbătoare stă sub semnul arhanghelului Gabriel, cel care îi ocrotește și inspiră pe artiști.

Ultimul poem din cartea „Bunavestire Delicioasă.Ocolul pandemiei în 33 de cânturi” a fost scris pe data de 26 aprilie, zi în care se sărbătorește Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale.

La procesul creativ al buneivestiri au contribuit 69 de artiști (muzicieni, actori, sculptori, scriitori, jurnaliști, dansatori, pictori). Fiecare zi a avut un nucleu creativ central format din: Cosmin Dragoste, Andrada Băleanu, Eliza Maria Voinea, care au susținut vie dinamica procesului creativ din online. Textele de pe coperta ultimă a cărții aparțin Xeniei Negrea și lui Augustin Cupșa. Prefața cărții este scrisă de Cosmin Dragoste.

La lansarea din Timișoara sunt invitați Maria Petrovna, Daria Crișan și Luiza Mitu, moderatorul acesteia fiind Amirala Noir. Lansarea va fi însoțită de o coloană sonoră live realizată de Corbu, iar intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.