Mai multe instituții de cultură din Arad, proiect comun în vreme de...

Mai multe instituții de cultură din Arad, proiect comun în vreme de pandemie UPDATE „Scena online”, închisă de autorități

0
DISTRIBUIȚI

În condițiile în care spectacolele și alte evenimente culturale nu mi pot avea loc decât în mediul online din cauza restricțiilor impuse de pandemie, instituțiile de cultură arădene doresc să mențină vie viața culturală a orașului și au decis să creeze o platformă unică – Scena Online Arad Live – prin intermediul căreia teatrul clasic „Ioan Slavici”, filarmonica, centrul cultural județean și cel municipal, biblioteca județeană „A.D. Xenopol” și Complexul Muzeal Arad, dar și inspectoratul școlar, vor transmite cu ajutorul unei echipe de profesioniști, live, toate evenimentele care au loc în sala palatului cultural, a teatrului sau în alte spații. Acestea vor putea fi urmărite pe pagina de Facebook „Scena Online Arad Live” și un canal de Youtube cu același nume.

Pe lângă spectacolele și concertele din repertoriul teatrului și al filarmonicii care  vor fi difuzate în următoarele luni, vor  fi făcute și adaptări teatrale pe baza unor texte din programa școlară, sub forma unor spectacole pentru copii și spectacole interactive, se vor transmite spectacole de marionete, concerte de muzică ușoară și populară, lansări de carte, recitaluri de poezie, interviuri cu diferite personalități, iar în preajma sărbătorilor de Crăciun, un program de colinde.


Toate evenimentele vor putea fi vizionate o singură dată, la ora anunțată, căci spectacolele nu vor rămâne stocate pe pagina de facebook sau pe canalul Youtube, urmând să fi reluate tot live.

Evenimentele sunt anunțate pe pagina de Facebook a platformei.

UPDATE Scena Online Arad Live, înființată nu cu multă vreme în urmă pentru  a aduce în casele publicului diverse spectacole online, e nevoită să-și întrerupă transmisiunile după ce Comitetul Local pentru Situații de Urgență a interzis organizarea și desfășurarea spectacolelor, concertelor și altor evenimente culturale, cu sau fără public. Măsura a fost luată după ce incidența cumulată a cazurilor de infectare cu coronavirus din ultmele 14 zile depășește valoarea de 3 la 1.000 de locuitori. Până la reluarea transmisiunilor live, pot fi urmărite înregistrări care vor fi postate periodic pe platformă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.