Coduri portocalii și galbene de vânt, în vestul țării. Unde vor fi...

Coduri portocalii și galbene de vânt, în vestul țării. Unde vor fi rafale de 140 km/h

0
DISTRIBUIȚI

Meteorologii au emis luni o avertizare cod portocaliu de vânt puternic în nouă județe din țară, care intră în vigoare de la ora 18.00 și este valabilă până marți la ora 10.00.

Potrivit ANM, sunt vizate județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea și Gorj.


Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare luni, la ora 18.00, și este valabilă până marți, la ora 10.00.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 de metri vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120-140 km/h, spulberând puternic zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

De asemenea, în același interval, în județele Suceava, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Timiș și Caraș-Severin va fi Cod galben. În aceste zone vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze mai mari la altitudini mari, unde rafalele vor depăși 80-100 km/h. Vântul se va intensifica și în regiunile vestice și nord-vestice, cu viteze de 55-65 km/h și pe arii restrânse 70-75 km/h.

Tot Cod galben de vânt este luni, până la ora 18.00, în județele Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Brașov. În Carpații Meridionali și în sudul Banatului vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 60-80 km/h, iar pe creste peste 100-110 km/h, spulberând zăpada depusă în intervalul anterior, au mai transmis meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.