Alb-violeţii, mai aproape de play-off: ASU Politehnica a bătut-o pe Metaloglobus. Dan...

Alb-violeţii, mai aproape de play-off: ASU Politehnica a bătut-o pe Metaloglobus. Dan Alexa: „Trei puncte foarte foarte importante!”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tătaru

ASU Politehnica a făcut azi un pas important spre play-off-ul Ligii 2. Alb-violeţii au trecut la limită de Metaloglobus Bucureşti, scor 1-0, prin golul marcat devreme de Stejpan Plazonja. După acest succes elevii lui Dan Alexa au egalat, cel puţin temporar, liderul FCU Craiova.

Jucătorii lui ASU Poli au văzut un mesaj mare la tribuna I, afişat de fanii care nu pot ajunge pe stadion: „Poli se iubește, nu se discută! Hai Timișoara, e anul 100!”. Textul drag a fost răsplătit după 17 minute. Mera l-a lansat pe Plazonja, care i-a luat faţa portarului Gavrilaş şi a punctat cu un şut dintr-un unghi dificil.

A fost până la urmă singurul gol al partidei cu miză pentru partea superioară a „tabelei”. Metaloglobus a fost lăsată să-şi facă jocul pentru circa jumătate de oră după deschiderea scorului, dar bucureştenii au fost greoi şi lipsiţi de idei. Mai mult, şansele de gol notabile au apărut tot de la jucătorii alb-violeţi. Coadă (min. 61) şi Ivanovici, de două ori, (66 şi 89) l-au pus la treabă pe portarul celor de la „Metalo”. Acesta a fost altul decât la start, căci Gavrilaş a fost schimbat cu Nedelcovici, care a avut ceva emoţii, dar ultimul şut a trecut pe lângă stâlpul din stânga sa.

Cele trei puncte pentru ASU Poli reprezintă o egalare, măcar temporară a „Craiovei lui Mititelu”, care are golaveraj mai bun, dar şi două meciuri mai puţine. Etapa viitoare e rost de alte trei puncte pentru alb-violeţi, care joacă la ultima clasată Pandurii.


O nouă victorie i-ar scuti pe timişoreni de emoţiile finalului sezonului regular. Echipa bucureşteană bătută e ţinută la mijlocul clasamentul de eşec, fiind pe 11, cu 24 de puncte, dar cu un meci mai puţin (16).

ASU Politehnica Timişoara: Hindrich – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru (86, Bocşan), Pamfile – Munteanu (79, D. Radu), Cioinac, Casado (72, Ignea), S. Popovici (46, Coadă) – Ivanovici, Plazonja (86, Axente). Pe bancă: Păduraru – R. Rus, D. Andrei, Manea. Antrenor: Dan Alexa.

Metaloglobus Bucureşti: Gavrilaş (57, Nedelcovici) – Ciubotaru (77, Chiriac), Caramalău, D. Lung, An. Sava – Covalciuc (77, An. Florescu), Sota, Al. Coman, Botic (77, Gavirliţă) – Cl. Herea (44, Aguinaldo), Ov. Herea (cpt.). Pe bancă: Cazan, Puţaru, Vraciu, Gafaru. Antrenor: Gabriel Manu.

„Sunt trei puncte foarte foarte importante. Am întâlnit un adversar bun, foarte bun, cu fotbalişti care ştiu să ţină de minge, care ştiu să-ţi pună probleme, care ies din situaţii aglomerate. Dar am făcut un joc consistent, în special din punct de vedere defensiv, şi am mai avut două situaţii. E o victorie foarte importantă pentru că aşa vor fi toate meciurile cu contracandidatele noastre. Meciuri urâte, unde fiecare greşeală poate conta”, a declarat la final Dan Alexa, vădit mulţumit de deznodământ.

„Ne mai trebuie minimum trei puncte. Mergem la Pandurii şi cu siguranţă nu e un meci uşor, nu cum o arată hârtia. Trebuie să câştigăm şi cred că cu 34 de puncte vom fi 99% în play-off”, a adăugat Alexa. Acesta nu ştie dacă va putea miza runda viitoare pe Scutaru, ieşit accidentat pe final, prilej cu care Bocşan a debutat la ASU Poli. Meciul cu Pandurii va fi sâmbăta viitoare, la ora clasică de „B”, 11.

„Din păcate a trebuit să ne recunoaştem învinşi. Am avut o primă repriză foarte bună, în care am dominat. Din păcate am luat gol, din nou pe o greşeală personală, aşa cum am făcut la Petrolul. Dacă în turul campionatului câştigam în deplasare şi aveam un joc mult mai bun, cel puţin eram mult mai concentraţi la finalizare. Acum se pare că reuşim acasă să luăm punctele şi nu reuşim în deplasare să le adunăm. Au fost mai buni ca noi în a doua repriză, Poli şi-a dorit mai mult victoria probabil şi, din păcate pentru noi, nu am reuşit să ne luăm cele trei puncte pe care ni le doream, ca să ne apropiem de zona de play-off. Însă cred că nu este totul terminat. Mai avem de jucat trei meciuri până la final, din care sunt convins că putem să scoatem maximum”, a spus şi tehnicianul celor de la Metaloglobus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.