Peste 22,5 milioane de lei, de la „centru”, pentru Timișoara – Capitală...

Peste 22,5 milioane de lei, de la „centru”, pentru Timișoara – Capitală Europeană a Culturii

0
DISTRIBUIȚI

Vești foarte bune pentru Timișoara de la Ministerul Culturii. Instituția a semnat, ieri, primele trei contracte de finanţare ce vizează obiectivele de investiţii pentru asigurarea infrastructurii culturale necesare desfășurării programului Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.

„Transformarea Timișoarei în Capitala Europeană a Culturii a anului 2023 reprezintă un proces amplu, cu multe provocări, care trebuie privit ca parte importantă a modernizării orașului, a administrației, a managementului operatorilor culturali și a oricărui factor direct implicat.


Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii culturale au rolul de a atrage proiecte culturale, turism și chiar parteneriate de lungă durată, cu beneficii directe atât pentru timișoreni, cât și pentru operatorii culturali locali. Obiectivele de investiții care urmează a fi finanțate sunt cele care pot trece testul timpului și care asigură sustenabilitatea acțiunii europene în capitala Banatului în interesul tuturor românilor”, a scris ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Finanţarea totală acordată de Ministerul Culturii prin intermediul acestor trei contracte este de 22.503.267 lei.

Mai mult de jumătate din bani merg pentru transformarea fostului spital de dermatologie în Cultural Mărășești, iar celelalte două la transformarea în centre de cultură a fostelor cinema Victoria și Dacia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.