Cumpărarea unui laptop Apple în 2021: ce ar trebui să te intereseze?

Cumpărarea unui laptop Apple în 2021: ce ar trebui să te intereseze?

0
DISTRIBUIȚI

Când atât de mulți profesioniști folosesc un MacBook, este din mai multe motive. Aceste laptopuri sunt foarte fiabile și puternice, perfecte pentru orice utilizator și pentru a vă ușura viața.

Există multe motive bune pentru a cumpăra un MacBook astăzi. Poate că ai fost un utilizator de Mac pe tot parcursul vieții sau te-ai săturat de bug-urile Windows 10 și cauți stabilitatea de la Apple.

Este întotdeauna un moment bun pentru a cumpăra un MacBook, deoarece Apple își actualizează constant echipamentele și avem computere puternice pe piață. Toate folosesc procesoare de ultimă generație, mai multă memorie și cele mai recente sisteme de stocare.

Cu un MacBook veți fi siguri de stabilitatea și liniștea oferite de propriul sistem de operare, cum ar fi MacOS Catalina, conceput pentru acest hardware. Este un avantaj care trebuie luat în considerare.

De asemenea, pare o decizie înțeleaptă dacă aveți un iPhone sau un iPad , deoarece există multe instrumente pentru sincronizarea conținutului cu acestea, prin intermediul computerului.

Dacă veți cumpăra un MacBook în 2021, trebuie să țineți cont de o serie de lucruri, înainte de a lua o decizie. Cunoașterea lor te va ajuta să alegi. Fie modelul, fie direct un alt tip de computer.

MacBook Air, MacBook Pro și Mac Mini cu M1

Cu câteva luni în urmă, au fost prezentate în cele din urmă noile computere Mac, a căror principală noutate este procesorul Apple M1, după ce gigantul american a lăsat deoparte componentele Intel.

Mari au fost așteptările anterioare și, după câteva zile de analiză, se poate spune că previziunile au fost îndeplinite, ba chiar au venit cu o oarecare surpriză, având în vedere prețurile.

MacBook Air

Noul Macbook Air are o greutate de numai 1,29 kg și puține noutăți, în general, dincolo de procesor.


M1 vine cu până la 16 GB RAM și 2 TB stocare internă pe SSD.

Ecranul are 13,3 inci cu afișaj Retina și o rezoluție de 2.560 x 1.600 pixeli și 227 dpi. În ceea ce privește tastatura, acest laptop are o tastatură Magic retroiluminată. Pe lângă conectivitatea WiFi 6, Bluetooth 5.0 și două porturi Thunderbolt 3.

MacBook Pro

Acest model a fost lansat cu un ecran Retina IPS de 13 inci și rezoluție de 2.560 x 1.600 pixeli și 20 de ore de autonomie. Procesorul M1 cu 8 nuclee este însoțit de 8 sau 16 GB RAM și un SSD de 256, 512 GB sau 1 TB care fac din MacBook Pro un model deosebit de puternic.

Computerul are o tastatură și o bară tactilă Magic retroiluminate, care includ un cititor de amprente. În plus, are și 2 porturi Thunderbolt 4, WiFi 6, Bluetooth 5.0, o cameră 720p FaceTime HD și trei microfoane cu reducere a zgomotului, DisplayPort și HDMI ieșiri cu suport pentru monitor 6K … Ce ți-ai putea dori mai mult?

Mac Mini

În sfârșit avem Mac Mini cu M1 care înmulțește cu 3 puterea modelului anterior și ajunge la o dimensiune foarte mică, doar 19,7 x19,7 x 3,6 cm, cu o greutate de 1,2 kilograme.

Mac Mini vine cu 8 GB RAM extensibil la 16 GB, SSD de la 256 GB la 2 TB. Ieșirile sunt Thunderbolt, HDMI 2.0 și DisplayPort cu suport pentru monitor 6K. În plus, are și WiFi 6 și Bluetooth 5.0 și două porturi Thunderbolt 4, 2 USB A, conexiune Ethernet și mufă pentru căști.

Înainte cu procesoarele Intel, acum cu Apple M1

O primă informație de reținut este că MacBook-urile anterioare foloseau doar procesoare Intel Core i3, i5, i7 și i9. Nu au folosit niciodată procesoare AMD, dar odată cu noua generație au făcut un salt remarcabil.

Dar acum Apple a făcut în sfârșit pasul și, după ce le-a anunțat cu mult timp în urmă, noul MacBook își integrează procesorul Apple M1. Aceeași companie l-a anunțat ca fiind cel mai puternic procesor PC cu cel mai mic consum din categoria sa, dar pentru a-l evalua, este suficient să menționăm câteva cifre, precum tehnologia de 5 nm și 16.000 de milioane de tranzistoare pe care le are procesorul.

Dintre cele 8 nuclee pe care le are, 4 sunt performante, cu o memorie cache L2 combinată de 12 MB; celelalte 4 sunt de 4 MB și, de asemenea, au combinat cache L2. În plus, SoC are un GPU cu 8 nuclee, cu o putere grafică de 2,6 TFLOPS.

Apple laptop – oferte eMAG

Și ce înseamnă toate acestea pentru utilizator la nivel practic? Mai presus de toate, cele mai recente valori de referință arată că este mult mai puternic decât modelele anterioare, depășind în mod clar orice alt Mac cu Intel. În plus, nu există nicio problemă de compatibilitate, deoarece toate aplicațiile trebuiau rescrise pentru a funcționa cu aceste noi procesoare.

Pe scurt, schimbarea făcută înseamnă un pas important înainte.