Când este cel mai bun moment să cumperi un televizor?

Când este cel mai bun moment să cumperi un televizor?

0
DISTRIBUIȚI

Dacă există un echipament care aduce noi modele anual, acesta este televizorul și, în general, ne dorim cu toții unul cât mai nou și mai bun, mai ales de când televizoarele smart au acaparat piața. Pentru a achiziționa un televizor bun la un preț rezonabil, trebuie să țineți cont de câteva recomandări utile și foarte practice.

Publicitatea pe internet sau prin diferite mijloace de comunicare socială ne bombardează cu toate beneficiile tehnologice oferite de aparatele noi, în special televizoarele. Este atât de eficientă această publicitate, încât ne determină imediat să ne grăbim să achiziționăm unul mai bun, pentru a-l reînnoi pe cel pe care îl avem deja.

Când să cumperi un televizor?

Ideea nu este pe deplin nerezonabilă, dar printre atâtea modele de televizoare de pe piață este dificil de ales. Cu toate acestea, punctele tari sau avantajele unui model sau altul nu este singurul lucru de luat în considerare, este necesar să aflăm despre cel mai bun moment pentru a-l achiziționa, să știm de exemplu care sunt perioadele speciale ale anului în care vom găsi ofertele cele mai bune.

Determinarea celui mai bun moment pentru a cumpăra un televizor ne ajută să luăm în considerare anumite aspecte utile. În fiecare an, sunt introduse pe piață diverse modele care depășesc cu mai mult sau mai puțin performanțele modelului anterior. În consecință, un model care are abia un an pe piață tinde să-și reducă prețul, comercianții tind să ofere discount, astfel încât să scape de modelele vechi, pe de o parte. Pe de altă parte, magazinele au un număr limitat de televizoare de păstrat în inventar, deci trebuie să facă loc pentru altele noi.

Cel mai bun moment pentru a compara un televizor mai ieftin

Un alt fapt de luat în considerare este că producătorii lansează de obicei noi modele în timpul iernii, la începutul anului, și începutul primăverii.

Televizoarele cele mai noi, de exemplu, sunt prezentate la Las Vegas la începutul anului, intrând pe piață în perioadele menționate anterior, adică în martie sau aprilie, dar când se apropie lansarea unui nou model, prețurile lor scad considerabil.


Din acest motiv, trebuie să fiți pregătiți, deoarece modelele din anul precedent vor avea prețuri reduse.

Este întotdeauna bine să apelezi la magazinele specializate pe electronice și electrocasnice, întrucât acestea cumpără volume mari de televizoare, deci obțin și discount-uri importante, reduceri pe care ulterior le pot face la rândul lor clienților finali, adică ție.

În unele țări există reduceri de Sărbători, precum Ziua Independenței, Ziua Muncii sau ziua unui eveniment important; prin urmare, magazinele oferă adesea oferte speciale în acele zile care reprezintă o oportunitate excelentă de economisire. În alte țări, există diverse campanii de reduceri făcute de marii retaileri, precum Black Friday, Ciber Monday și așa mai departe.

La șase luni după lansarea pe piață a unui nou model de televizor se recomandă vizitarea magazinelor, deoarece tendința consumatorilor indică faptul că după această perioadă prețurile tind să scadă puțin. Deși reiterăm faptul că caracteristicile unui nou televizor nu diferă mult de modelul anterior, deci considerăm că nu este pertinent să optezi pentru ultimul model, ci pentru un model economic. Deci, dacă modelele noi sunt lansate la începutul primăverii, tendința spune că în șase luni, adică la începutul toamnei, prețurile la televizoarele modele mai vechi încep să scadă.

Televizoare mai ieftine – unde?

O opțiune de cumpărare a televizoarelor la prețuri rezonabile este accesarea magazinelor online cunoscute. Pentru lunile martie și aprilie, precum și în perioadele de început de toamnă sau pentru campaniile de reduceri speciale, dar chiar și în orice moment al anului, acestea oferă prețuri mai mici decât cele oferite în magazinele fizice. Nu degeaba mulți spun din propria experiență că a cumpăra într-un magazin online este mai ieftin. Plus că acestea au, așa cum am arătat, campanii specifice de reduceri, de la Black Friday la Crazy Days sau Revoluția prețurilor.