Spitalul Județean din Timișoara, dotat cu 12 incubatoare performante pentru nou-născuți

Spitalul Județean din Timișoara, dotat cu 12 incubatoare performante pentru nou-născuți

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul Județean din Timișoara a finalizat astăzi dotarea secției de nou-născuți cu 12 incubatoare de înaltă performanță. Astfel, unitatea medicală a renunțat la cele patru incubatoare de generație veche de care dispunea.

„Copiii sunt cel mai prețios dar al vieții. De aceea, la Spitalul Județean din Timișoara facem tot ceea ce putem pentru a salva viețile micuților în caz de nevoie. Micuții vor putea beneficia astfel de cele mai bune îngrijiri în caz de nevoie. Este vorba de un proiect pe fonduri europene în valoare de două milioane de lei pe care l-am accesat în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii”, a precizat managerul Spitalului Județean din Timișoara, Raul Pătrașcu.

Acesta ne-a declarat că secția de nou-născuți de la Județean are cea mai mare competență de pe o rază de șapte județe. Aici ajung nou-născuți rezultați din nașteri dificile sau sarcini problematice.

Potrivit lui Pătrașcu, viitorii pacienți pot fi nou-născuți cu probleme ce pot fi transferați de la Maternitatea Bega sau de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”.

În clipa de față, la Spitalul Județean din Timișoara este internat un nou-născut cu covid.

„Incubatoarele sunt pentru Terapie Intensivă și prematuri cronici și acoperă toate nevoile noastre.


Acum se face dezinfecția și incubatoarele vor fi disponibile. Avem 30 de copii internați la Spitalul Județean cu diverse afecțiuni. La noi ajung cele mai severe cazuri”, ne-a mai spus managerul celei mai mare unități sanitare din vestul țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.