Garda de Mediu a amendat Primăria Timișoara pentru mizeria din oraș UPDATE...

Garda de Mediu a amendat Primăria Timișoara pentru mizeria din oraș UPDATE Reacția municipalității

3
DISTRIBUIȚI

În urma unui reportaj apărut la o televiziune națională, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Timiș s-au autosesizat și au făcut un control pe străzile din Timișoara, în vederea verificării stării de salubrizare, ocazie cu care s-a constatat că aspectele reclamate se confirmă.

„Starea de salubrizare în municipiul Timișoara lasă de dorit, pe domeniul public au fost identificate abandonări de deșeuri, măturatul stradal pe lângă borduri lipsește cu desăvârșire, frunzele nu au fost colectate și predate către operatori autorizați”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Timiș.

Astfel, instituția a amendat cu 60.000 lei Primăria Timișoara și a dispus măsuri urgente pentru salubrizarea stradală, respectiv prezentarea la GNM CJ Timiș a  unui grafic de salubrizare pe străzi.

UPDATE City-managerul Matei Creiveanu spune că amenda va fi imputată firmelor de salubrizare care sunt responsabile de curățenia orașului.

„De mai bine de un an vorbim public despre problemele salubrizării în Timișoara și despre măsurile luate.


Lucrăm cu ce ne-a lăsat fosta administrație: șase contracte cu șase firme diferite care se ocupă de salubrizare și orașul suferă mult la acest capitol. Lună de lună, tăiem din sumele pe care aceste firme ni le facturează pentru că suntem nemulțumiți de modul în care își respectă condițiile contractuale. Din păcate, contractele prost făcute ne împiedică la măsuri mai drastice. Amenda Gărzii de Mediu dată Primăriei Timișoara va fi plătită, însă va fi imputată firmelor de salubrizare care sunt responsabile de curățenia orașului. Să nu ne ascundem după deget: măsura Gărzii de Mediu nu rezolvă curățenia orașului. Rezolvări sunt, de exemplu, controalele desfășurate în trecut împreună cu Poliția Locală și inspectorii primăriei pentru depistarea celor care aruncă ilegal deșeuri pe domeniul public și care s-au soldat inclusiv cu confiscarea mașinilor celor care au încălcat cu bună știință legea. E adevărat că sunt locuri în Timișoara unde se poate mai bine și mai curat. Dar, ne-am dori ca inspectorii Gărzii de Mediu care au petrecut o săptămână în control la Primărie, pentru a-și justifica amenda, să treacă de limitele administrative ale orașului și să vadă și miile de tone de gunoaie de pe traseul viitoarei centuri a orașului, de exemplu”, a transmis Matei Creiveanu, administrator public.

3 COMENTARII

  1. Nu sant destul de batuti de soarta Timisoreni care am votat asemenea specimene ca primar si viceprimar???Laie cum a fost Timisoara nu era o halda de gunoi,strazile ca dupa bombardament.Dar ABURELI cat incape 89,6 milioane de lei ce revin Programului „Timișoara verde și curată”Dar amenzile astea ar trebui sa fie suportate de cei ce se fac vinovati de imcompetenta si neinteres.Nu numai lozinci.GREAUA MOSTENIRE,SANTEM SABOTATI DE SINDICATE,CONSILIERI LOCALI,GUVERN .Acuma mai nou apare in ecuatie si UE.Oare pina cand mai trebuie sa suportam

  2. Ba esti prost, pai primaru e de vina ca gunoaiele umane din Tjmisoara arunca gunoaie peste tot? E usor sa dai vina pe altii da tu ce ai facut sa fie curata Timisoara. La mine la sat nu e nimeni care aduna gunoaie, fiecare isi face curatenie in fata casei ca altfel rad vecinii de tine. Da pe noi blochistii ne doare la basca si aruncam gunoaie oriunde, ca de aia sunt firme care trebuia sa faca curat dupa noi.

    • Ion de la sat, cunoști situația din Timișoara mai bine decât cea din satul tău? Sau mai bine decât Timișorenii?
      Dacă nu, abține – te să faci pe alții(care poate chiar sunt Timișoreni și cunosc mai bine situația) proști!
      În ceea ce privește curățenia, în Timișoara cetățenii sunt aceeași doar primarul s-a schimbat. Deci dacă s-a schimbat ceva în curățenie, cauza este tot schimbarea, logic și anume cea a primarului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.